Nieuws

Dichte wegen in Limburg door wateroverlast

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het gaat om de A76 in de richting van Geleen bij Simpelveld. Het verkeer wordt daar via de af- en toerit gestuurd. De A79 is in de richting van Maastricht tussen Heerlen en Hulsberg afgesloten. Tot aan Voerendaal komt het door wateroverlast, vanaf Voerendaal waren er geplande werkzaamheden. De andere kant op is de weg dicht tussen Hulsberg en Heerlen. Op de A2 is de afrit Meerssen in de richting van Maastricht afgesloten. Ook de provinciale weg N296 richting België is bij Maaseik nog onbegaanbaar door water op de weg.

De situatie op de wegen is de hele nacht gemonitord en in de loop van deze ochtend wordt er besloten wanneer de wegen weer open kunnen worden gesteld. 

In dit artikel en via Twitter houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Update 09:00 uur

We hebben goed nieuws. Gisteravond hebben we de A76 bij Simpelveld met een ZOAB-cleaner schoongemaakt. Vanmorgen is er nogmaals gekeken of er door het vele water nog restschade is ontstaan. Omdat dit niet het geval is, hebben we de weg weer volledig vrijgegeven. De A79 naar Heerlen is tussen Hulsberg en Heerlen nog wel dicht.

Update 10:50 uur

De A79 is richting Heerlen vrij tot aan het knooppunt Kunderberg. Tussen het knooppunt Kunderberg en Heerlen is de weg nog dicht over een lengte van twee kilometer. Dit blijft nog zo tot na het weekend zodat we ook nog herstelwerkzaamheden kunnen uitvoeren. Richting Maastricht blijft de weg nog tot nader order dicht over één kilometer tussen Heerlen en knooppunt Kunderberg.

Update 13:09 uur

Op de A2 bij Echt is in de richting van Eindhoven één rijstrook beschikbaar. Vanaf de spitsstrook wordt een vrachtwagen met zandzakken uitgeladen voor de onderliggende Geleenbeek. Er staat nu zo'n 7 kilometer file. 

Update 15:05 uur

Dit was de laatste update in dit artikel. Voor de laatste stand van zaken zie ons liveblog. Precies zien waar het momenteel vaststaat? Check de actuele verkeersinformatie

Dichte wegen in Limburg door wateroverlast.

Dichte wegen in Limburg door wateroverlast.

Dichte wegen in Limburg door wateroverlast.

(foto: re_touched)