Nieuws

LIVEBLOG: Diverse ongelukken door ijzel (GESLOTEN)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Check hier de actuele verkeersinformatie. Op de website van het KNMI vind je de actuele waarschuwingen.

Update 12:38 uur

De laatste file op de rijkswegen is verdwenen en de KNMI heeft code oranje ingetrokken. We sluiten dan ook dit liveblog. Actuele verkeersinformatie bekijken? Check onze website of ons Twitterkanaal.

Update 11:40 uur

Het ongeval op de Duitse snelweg is afgehandeld en verkeer kan weer via de A12 richting Oberhausen. Ook heeft de Firestorm de werkzaamheden op knooppunt Coenplein afgerond en is de verbindingsweg weer open.

Update 11:00 uur

Op de verbindingsweg van de A8 naar de A10 op knooppunt Coenplein is de Firestorm bezig om de weg ijsvrij te maken. Deze calamiteitenmachine spuit onder hoge druk een warme vloeistof van 50 tot 60 graden Celsius op het wegdek. 

Op de verbindingsweg van de A8 naar de A10 op knooppunt Coenplein is de Firestorm bezig om de weg ijsvrij te maken.

Update 9:36 uur

In verband met een ongeval op de A3 in Duitsland is de A12 richting Oberhausen dicht ter hoogte van de grens. Verkeer moet bij Beek de snelweg verlaten.

In verband met een ongeval op de A3 in Duitsland is de A12 richting Oberhausen dicht ter hoogte van de grens.

Update 9:15 uur

Vanmorgen zijn bij Staphorst langs de A28 deze auto's van de weg gegleden door de ijzel. Dit is op meer plekken in het land gebeurd. Het blijft voorlopig oppassen voor verraderlijke gladheid in het midden en noorden van het land. Daar geldt ook code oranje, deze blijft volgens het KNMI zeker tot 11:00 uur van kracht.

Vanmorgen zijn bij Staphorst langs de A28 deze auto's van de weg gegleden door de ijzel.

Update 8:58 uur

Ook rond Zwolle gebeuren ongevallen als gevolg van de ijzel. Op de N50 is het in beide richtingen nog druk na diverse ongevallen. Op de A28 richting Hoogeveen is ter hoogte van Staphorst een ongeluk gebeurd. Hierdoor staat het vast tussen Zwolle-Noord en Staphorst (10 kilometer). 

Update 8:49 uur

Op de A1 bij Muiderberg zijn we inmiddels druk met het bergen van de vrachtwagen die eerder vanmorgen in lichterlaaie stond. De weg moet ook nog gereinigd worden in verband met een oliespoor. Twee rijstroken zijn nog dicht. Dit levert richting Amsterdam hinder op, zowel op de A1 tussen Naarden en Muiderberg als op de A6 tussen Almere Haven en Muiderberg. 

Op de A1 bij Muiderberg zijn we inmiddels druk met het bergen van de vrachtwagen die eerder vanmorgen in lichterlaaie stond.

Update 8:31 uur

Op dit moment heeft Rijkswaterstaat ruim 2,2 miljoen kilo zout gestrooid, sinds 19:00 uur gisteravond. Nog steeds zijn onze strooiwagens op pad. Klik op de kaart hieronder om de actuele situatie te zien.

Op dit moment heeft Rijkswaterstaat ruim 2,2 miljoen kilo zout gestrooid, sinds 19:00 uur gisteravond.

Update 8:25 uur

De parallelrijbaan van de A2 richting Den Bosch is dicht ter hoogte van de Leidsche Rijntunnel. Er is verderop (ter hoogte van Oudenrijn) een ongeluk gebeurd, de parallelrijbaan blijft dicht om file in de tunnel te voorkomen. Verkeer vanuit Amsterdam voor Utrecht (stad) kan vanaf Maarssen de N230 volgen.

We verwachten dat de weg rond 9.00 uur daar weer vrij is. 

De parallelrijbaan van de A2 richting Den Bosch is dicht ter hoogte van de Leidsche Rijntunnel.

Update 8:24 uur

De A5 is op dit moment nog in beide richtingen dicht tussen Westrandweg en Amsterdam-Westpoort. De vangrail moet gerepareerd worden na een ongeluk eerder vandaag door de ijzel. 

De A5 is op dit moment nog in beide richtingen dicht tussen Westrandweg en Amsterdam-Westpoort.

Update 8:05 uur

Door een ongeluk is de N34 richting Emmen dicht tussen Gramsbergen en Dalen. De bergingswerkzaamheden zijn zojuist begonnen. 

Update 7:40 uur

De A12 is weer vrij ter hoogte van de IJsselbrug. De file is nog steeds erg lang: ruim 15 kilometer tussen de Duitse grens en Duiven. Ook op de onderliggende wegen en de A18 is het erg druk in de richting van Arnhem. 

De A12 is weer vrij ter hoogte van de IJsselbrug.

Update 7:37 uur

Er staat ruim 115 kilometer file op de Rijkswegen. Uitschieter op de A7 richting Zaanstad: file tussen Avenhorn en knooppunt Zaandam (15 kilometer). Dit komt door een eerder ongeluk. De weg is weer vrij, maar de hinder zal voorlopig aanhouden.

Er staat ruim 115 kilometer file op de Rijkswegen. Uitschieter op de A7 richting Zaanstad.

Update 7:26 uur

Het ingesloten verkeer op de A12 bij de IJsselbrug is inmiddels weggeleid. De weg blijft voorlopig nog dicht, de file op de A12 richting Arnhem begint vanaf de Duitse grens. 

Update 7:18 uur

Wees alert op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel in het hele land, met uitzondering van de zuidelijke provincies. Er zijn verschillende ongelukken gebeurd. Met name rond Amsterdam is het erg druk, zoals op de A8 (foto hieronder) richting Amsterdam.

Met name rond Amsterdam is het erg druk, zoals op de A8 (foto hieronder) richting Amsterdam.

Update 6:59 uur

Naast hinder door de ijzel, gebeuren er ook nog andere dingen op de weg.

Op de A1 staat een vrachtwagen in de brand.

Update 6:53 uur

De grootste hinder heb je op dit moment rond Amsterdam, bij Lelystad (A6) en op de N50. Check hier de actuele verkeersinformatie.

Update 6:48 uur

Op de N50 is een ongeluk gebeurd als gevolg van de ijzel. In beide richtingen is daardoor hinder tussen Ens en Kampen-Zuid.

Update 6:33 uur

Door een ongeluk op de A9 ter hoogte van knooppunt Velsen loopt het vast richting Amstelveen. Ruim 10 kilometer file staat er op dit moment, die begint vanaf Heemskerk. 

Door een ongeluk op de A9 ter hoogte van knooppunt Velsen loopt het vast richting Amstelveen.

Update 6:22 uur

Ruim 60 kilometer file in het land op dit moment als gevolg van de gladheid/ijzel. Check hier de actuele files & overige verkeersinformatie.

Update 6:14 uur

Op diverse plekken in het land hebben we gestrooid, of zijn we nog aan het strooien. De gladheid is erg verraderlijk, daarom heeft het KNMI code oranje afgegeven in een groot deel van het land. Check de actuele strooikaart hier.

Dit is de strooikaart van Rijkswaterstaat.

Update 6:07 uur

Diverse snelwegen in het land zijn op dit moment dicht als gevolg van (ongelukken door) de gladheid/ijzel. De grootste knelpunten:

  • A5 in beide richtingen tussen knp. Westrandweg en Westpoort
  • A10 buitenring ter hoogte van knooppunt Coenplein (richting A8/Amstel)
  • A12 richting Arnhem ter hoogte van de IJsselbrug (foto hieronder)
  • Diverse verbindingswegen op knooppunt Lunetten

Diverse snelwegen in het land zijn op dit moment dicht als gevolg van (ongelukken door) de gladheid/ijzel.