Nieuws

LIVEBLOG: Drukke avondspits door start hemelvaartweekend (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Update 18:39 uur

Het wordt steeds rustiger op de rijkswegen. Er staat nog zo'n 150 kilometer. Bij Den Bosch, ten zuiden van Utrecht en rond Rotterdam staat nu nog de meeste vertraging, de verwachting is dat die snel zullen verdwijnen. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we naar het fileoverzicht op deze website en naar ons twitterkanaal.

Update 18:15 uur

Op de A59 kan het verkeer inmiddels over de rechterrijstrook. De weg is dus niet meer in zijn geheel afgesloten. Vertraging momenteel 20 minuten.

Update 18:03 uur

De A59 is na een ongeval dicht tussen Den Bosch-Maaspoort en knooppunt Empel. Verkeer dat vlak achter de betrokken voertuigen staat, kan langs het incident.

C60

Update 18:00 uur

Het hoogtepunt van de spits is geweest. Momenteel staat er nog 450 kilometer file op de snelwegen. Nog steeds beduidend drukker dan anders rond dit tijdstip.

De grootste vertragingen zien we op dit moment op de volgende trajecten:

A4: Den Haag Ypenburg - Ketheltunnel, 45 minuten
A2: Knooppunt Vught - Empelbrug, 40 minuten
A2: Everdingen - Waardenburg, 30 minuten

Update 17:47 uur

Op de A2 is voor Urmond een ongeval geweest in de richting van Maastricht. De linkerrijstrook is dicht en de vertraging is 45 minuten vanaf Echt. We verwachten de weg om 18:00 uur vrij te geven.

Update 17:28 uur

Zojuist stond er 665 kilometer file op de rijkswegen. Alleen op 6 april zagen we een drukkere spits. Toen stond er 933 kilometer file.

A12 en A2 files

Update 17:20 uur

De grootste vertragingen zien we op dit moment op de volgende trajecten:

A4: Prins Clausplein - Slinksloot, 55 minuten
A1: Kootwijk - Apeldoorn-Zuid, 50 minuten
A2: Everdingen - Martinus Nijhoffbrug, 45 minuten

Update 17:13 uur

Het is op de A1 even doorbijten als je vanaf Amersfoort richting het oosten moet. In totaal staat daar tot Beekbergen 120 minuten vertraging. Het goede nieuws is wel dat de twee gesloten rijstroken bij Beekbergen weer vrij zijn gegeven.

Update 17:08 uur

Op de A28 is er tussen Utrecht en Zwolle meer dan een uur vertraging. De files staan op verschillende trajecten en hebben vooral te maken met de algemene drukte.

Update 17:00 uur

Op de A1 richting het oosten, staat voor knooppunt Beekbergen een busje met pech op de middelste rijstrook, hiervoor zijn twee rijstroken dicht. Dit zorgt voor een file vanaf Kootwijk. Ruim drie kwartier vertraging.

Busje met pech op A1

Update 16:50 uur

Op de A50 zien we op verschillende trajecten vertragingen. Alles bij elkaar opgeteld staat er vanaf Eindhoven richting het noorden zo'n anderhalf uur vertraging.

verkeer op de A50

Update 16:40 uur

De grootste vertragingen zien we op dit moment op de volgende trajecten:

A4: Den Haag Ypenburg - Ketheltunnel, 49 minuten
A28: Soesterberg - Amersfoort-Vathorst, 45 minuten
A13: Delft - Kleinpolderplein, 45 minuten

De totale filelengte blijft rond de 500 kilometer schommelen.

Update 16:28 uur

De A6 bij Lelystad is eerder vrijgegeven dan verwacht. De vertraging is momenteel nog meer dan een uur, dus omrijden levert voorlopig nog tijdwinst op.

Update 16:26 uur

Er staat nu rond de 500 kilometer file op de rijkswegen. De grootste vertragingen vind je op de A6 voor Lelystad richting Emmeloord. Daar heb je één uur vertraging door een eerder ongeval. Ook op de A28 heb je 45 minuten extra reistijd richting Zwolle. Check onze website voor een volledig overzicht.

Update 16:15 uur

Op de A6 staat momenteel de grootste file door een ongeval bij Lelystad. Hierdoor ontstaat er vanaf Almere vertraging. Deze is inmiddels opgelopen tot meer dan 90 minuten. We verwachten nog tot 17:00 uur nodig hebben om alles weer vrij te hebben. Vanaf knooppunt Muiderberg hebben we een omleiding ingesteld. Verkeer richting het noorden volgt Amersfoort/Zwolle via de A1, A28 en N50.

Tekst gaat verder onder het omleidingskaartje

211 - RWS-01

Update 16:06 uur

Momenteel staat er 400 kilometer file in het land. Dat is veel drukker dan gebruikelijk voor dit tijdstip op woensdag. Op verschillende plekken dienen weggebruikers dan ook rekening te houden met vertraging. Zo kan het rondom recreatiegebieden extra druk zijn, maar ook op andere plaatsen. Verkeer vanaf Amsterdam richting Friesland, kan beter via de Afsluitdijk.