Nieuws

LIVEBLOG: Drukte door vakantieverkeer (GESLOTEN)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de vakantiefiles en de omstandigheden in Limburg. Precies zien waar het momenteel vaststaat? Check de actuele verkeersinformatie

Update 19:25 uur

We sluiten dit liveblog. Tot slot nog een overzicht van de grootste hinder op dit moment:

 • A2 richting Eindhoven ter hoogte van Echt; twee rijstroken afgesloten i.v.m. inzet hulpdiensten. Er worden zandzakken geplaatst bij de Geleenbeek.
 • A10 richting Watergraafsmeer (binnenring); weg afgesloten door een ongeluk bij Durgerdam. We verwachten dat deze weg binnen een half uur wordt vrijgegeven.
 • A10 ter hoogte van de Zeeburgertunnel in beide richtingen dicht door een ongeluk met een vrachtwagen. De vrachtwagen is door de vangrail geschoten. Het is onduidelijk hoelang de afhandeling gaat duren.
 • A58 richting Bergen op Zoom; de linkerrijstrook is afgesloten vanwege een ongeval op knooppunt Markiezaat.
 • A79 in beide richtingen afgesloten tussen Heerlen en knp. Kunderberg afgesloten door water op de weg.
 • A79 richting Maastricht tussen Voerendaal en Hulsberg afgesloten vanwege wegwerkzaamheden.

Alle afsluitingen en files vind je hier. We houden je uiteraard ook via ons Twitterkanaal op de hoogte van de actuele situatie op de weg.

Update 19:09 uur

In verband met de huidige situatie in Limburg gaan de geplande wegwerkzaamheden van dit weekend aan de A73 tussen Rijkevoort en Venray-Noord niet door. 

In verband met de huidige situatie in Limburg gaan de geplande wegwerkzaamheden van dit weekend aan de A73 tussen Rijkevoort en Venray-Noord niet door.

Update 19:07 uur

Er staat ingesloten verkeer voor de Zeeburgertunnel (richting Coenplein), in verband met het ongeluk met de vrachtwagen even verderop. De weggebruikers worden zo met behulp van onze weginspecteurs weggeleid. 

Er staat ingesloten verkeer voor de Zeeburgertunnel (richting Coenplein), in verband met het ongeluk met de vrachtwagen even verderop.

Update 18:55 uur

Door het ongeval met de vrachtwagen op de A10 bij de Zeeburgertunnel leiden we verkeer om via de RING-West (zie update 18:15 uur).

Door het ongeval met de vrachtwagen op de A10 bij de Zeeburgertunnel leiden we verkeer om via de RING-West.

Update 18:53 uur

De files nemen in het hele land af. Er staat nog één lange file op de A2 richting Eindhoven tussen Urmond en Echt (11 kilometer). Dit komt doordat langs de A2 bij Echt big bags neergelegd worden. Er zijn twee rijstroken dicht om de hulpdiensten de ruimte te geven. Er is een telekraan aanwezig om zandzakken te verplaatsen. Naar verwachting blijven de rijstroken zeker tot middernacht dicht.

Langs de A2 bij Echt worden big bags neergelegd.

Update 18:45 uur

De Afsluitdijk (A7) richting Noord-Holland is zojuist vrijgegeven na een vrachtwagen met pech (zie update 17:09 uur). De omleiding is ingetrokken.

Update 18:27 uur

De A10 is in de richting van Coenplein (buitenring) inmiddels dicht tussen knooppunt Watergraafsmeer en Durgerdam. In de richting Watergraafsmeer (binnenring) is nog wel verkeer mogelijk.

Een vrachtwagen is door de vangrail geschoten op de A10 ter hoogte van de Zeeburgertunnel.

Update 18:15 uur

Een vrachtwagen is door de vangrail geschoten op de A10 ter hoogte van de Zeeburgertunnel. Op dit moment is in beide richtingen één rijstrook beschikbaar.

Een vrachtwagen is door de vangrail geschoten op de A10 ter hoogte van de Zeeburgertunnel.

Update 18:06 uur

De files in het hele land nemen af. Met nog zo'n 100 kilometer in het land keert de rust langzaam maar zeker terug. Uitschieters zijn er nog op de A2 richting Eindhoven tussen Kerensheide en Echt (13 kilometer), A12 richting Utrecht tussen Reeuwijk en Woerden (8 kilometer) en de A27 richting Breda tussen Noordeloos en de Merwedebrug (8 kilometer).

Check het fileoverzicht hier.

Update 17:59 uur

De berging van de vrachtwagen met pech op de Afsluitdijk is erg lastig. De weg is momenteel nog steeds dicht en er staat ingesloten verkeer. Zodra we meer informatie hebben delen we dat in dit blog. 

Update 17:43 uur

We zien momenteel nog veel hinder in Limburg. Langs de A2 bij Echt wordt nog hard gewerkt om het water tegen te houden met zandzakken. Hierdoor hebben we twee rijstroken richting Eindhoven afgesloten. Momenteel staat daar 14 kilometer file, vanaf knooppunt Kerensheide. Ook zien we kleinere vertragingen rondom knooppunt Zaarderheiken bij Venlo.

Langs de A2 bij Echt wordt nog hard gewerkt om het water tegen te houden met zandzakken.

Update 17:37 uur

De filedruk neemt langzaam maar zeker af. Op dit moment staat er nog 150 kilometer file op de Nederlandse (snel)wegen. Het volledige overzicht zie je hier.

Update 17:21 uur

Naast alle files door pechgevallen en ongevallen zien we ook hinder door vakantieverkeer. Zoals op de N57 richting Zeeland tussen de aansluiting met de A15 en Rockanje (9 kilometer langzaam rijdend verkeer). 

Naast alle files door pechgevallen en ongevallen zien we ook hinder door vakantieverkeer.

Update 17:17 uur

Door een ongeluk op de A10 richting Watergraafsmeer (binnenring) is de weg ter hoogte van Durgerdam dicht. Naar verwachting duurt de afhandeling nog een uur. Verkeer richting Amersfoort wordt vanaf Coenplein via de RING-West en -Zuid gestuurd. 

Door een ongeluk op de A10 richting Watergraafsmeer (binnenring) is de weg ter hoogte van Durgerdam dicht.

Update 17:09 uur

Weginspecteur Ron geeft een update vanaf de Afsluitdijk. De vrachtwagen met klapband blokkeert de rijbaan en daarom is het verkeer van Friesland richting Noord-Holland gestremd. We hopen de weg zo snel mogelijk weer vrij te geven.

Weginspecteur Ron geeft een update vanaf de Afsluitdijk.

Update 17:08 uur

De Velsertunnel (A22) richting Velsen is zojuist weer vrijgegeven na een ongeluk. 

Update 17:02 uur

Volledige rijbaanafsluitingen op dit moment:

 • A4 vanuit Amsterdam de verbindingsweg op knooppunt Prins Clausplein naar de A12 richting Utrecht vanwege een defecte vrachtwagen
 • A7 richting Den Oever tussen Kornwerderzand en de Brug over Stevinsluizen vanwege een defecte vrachtwagen
 • A9 vanuit Alkmaar de verbindingswegen op knooppunt Rottepolderplein naar de A200 vanwege geplande werkzaamheden
 • A22 richting Velsen tussen Beverwijk en IJmuiden (Velsertunnel) vanwege een ongeval. Dit duurt naar verwachting tot 17:20 uur.
 • A79 in beide richtingen tussen knp. Kunderberg en Heerlen door wateroverlast
 • A79 richting Maastricht tussen Voerendaal en Hulsberg door geplande werkzaamheden (duren tot 8 augustus)
 • A200 de verbindingswegen op knooppunt Rottepolderplein naar de A9 richting Amstelveen door geplande werkzaamheden
 • N7 richting knooppunt Euvelgunne vanaf Groningen-Zuidoost door geplande werkzaamheden

Update 16:56 uur

Vanwege de versperring op de Afsluitdijk (zie update 16:50 uur) leiden we verkeer vanuit Friesland richting Amsterdam om via onderstaande route.

Vanwege de versperring op de Afsluitdijk (zie update 16:50 uur) leiden we verkeer vanuit Friesland richting Amsterdam om.

Update 16:51 uur

Op de A1 bij Barneveld (zie update 16:36 uur) is weer een rijstrook vrijgegeven. We verwachten dat de andere rijstrook binnen 15 minuten wordt vrijgegeven. 

Op de A1 bij Barneveld (zie update 16:36 uur) is weer een rijstrook vrijgegeven.

Update 16:50 uur

Door een defecte vrachtwagen is de Afsluitdijk (A7) dicht in de richting van Den Oever. Een weginspecteur is met spoed onderweg. Het is nog onduidelijk hoe lang dit duurt.

Door een defecte vrachtwagen is de Afsluitdijk (A7) dicht in de richting van Den Oever.

Update 16:40 uur

De A2 bij knooppunt Het Vonderen is weer vrij nadat eerder vanmiddag een auto over de kop sloeg (zie update 16:01 uur).

Update 16:36 uur

Een ongeluk op de A1 bij Barneveld levert vertraging op richting Apeldoorn. Er is nog maar één rijstrook naar het oosten beschikbaar. 

Een ongeluk op de A1 bij Barneveld levert vertraging op richting Apeldoorn.

Update 16:34 uur

Door een ongeluk met meerdere voertuigen is de Velsertunnel (A22) dicht in de richting van Velsen. De calamiteitenboog is geopend. 

Door een ongeluk met meerdere voertuigen is de Velsertunnel (A22) dicht in de richting van Velsen.

Update 16:13 uur

Na een ongeluk eerder vandaag op de A9 richting Alkmaar tussen de knooppunten Rottepolderplein en Velsen (zie update 14:36 uur) is de weg nu weer vrijgegeven. De vertraging neemt af en de omleiding is ingetrokken. 

Update 16:11 uur

Op de A10 bij Amsterdam-Slotervaart wordt een ongevalsonderzoek uitgevoerd (zie eerdere update 15:56 uur). De afhandeling van dit ongeval gaat nog zeker een uur duren. Twee rijstroken zijn dicht. Omleiden is helaas geen mogelijkheid vanwege drukte op de omleidingsroutes. 

Update 16:01 uur

Op de A2 richting Maastricht is ter hoogte van knooppunt Het Vonderen een auto over de kop geslagen. Twee rijstroken zijn afgesloten. Naar het zuiden levert dit vertraging op. 

Op de A2 richting Maastricht is ter hoogte van knooppunt Het Vonderen een auto over de kop geslagen.

Update 15:56 uur

Drukte rond de hoofdstad door diverse ongelukken, waaronder op de A10 richting Coenplein ter hoogte van Slotervaart. Twee rijstroken zijn daar afgesloten.

Drukte rond de hoofdstad door diverse ongelukken, waaronder op de A10 richting Coenplein ter hoogte van Slotervaart.

Update 15:54 uur

De langste file op dit moment: 18 kilometer file op de A4 richting Rotterdam tussen knooppunt Ypenburg en de Beneluxtunnel. 

De langste file op dit moment: 18 kilometer file op de A4 richting Rotterdam tussen knooppunt Ypenburg en de Beneluxtunnel.

Update 15:51 uur

Volledige rijbaanafsluitingen op dit moment:

 • A9 richting Alkmaar tussen knp. Rottepolderplein en knp. Velsen door een ongeval met een vrachtwagen. We verwachten de weg over 30 minuten weer vrij te kunnen geven.
 • A79 in beide richtingen tussen knp. Kunderberg en Heerlen door wateroverlast
 • A79 richting Maastricht tussen Voerendaal en Hulsberg door geplande wegwerkzaamheden (duren tot 8 augustus)
 • A200 vanuit Haarlem de verbindingsweg op knooppunt Rottepolderplein naar de A9 richting Amstelveen door wegwerkzaamheden
 • N7 richting knooppunt Euvelgunne vanaf Groningen-Zuidoost door geplande werkzaamheden

Precies zien waar het momenteel vaststaat? Check de actuele verkeersinformatie

Update 15:25 uur

Inmiddels zijn weer twee rijstroken afgesloten op de A2 richting Eindhoven bij Echt door hulpdiensten die zandzakken aan het leggen zijn. De spitsstrook is tussen Urmond en knp. Het Vonderen volledig afgesloten. De vertraging is groot: 14 kilometer file en bijna één uur vertraging. We verwachten dat deze situatie tot 18:00 uur duurt.

Inmiddels zijn weer twee rijstroken afgesloten op de A2 richting Eindhoven bij Echt door hulpdiensten die zandzakken aan het leggen zijn.

Inmiddels zijn weer twee rijstroken afgesloten op de A2 richting Eindhoven bij Echt door hulpdiensten die zandzakken aan het leggen zijn.

Update 15:21 uur

De filepiek is de 225 kilometer gepasseerd. We spreken daarmee van een zware spits. Veel van de files hebben te maken met vakantieverkeer, enkele ook door ongelukken en pechgevallen. Een volledig overzicht? Check de actuele verkeersinformatie

Update 15:02 uur

Sneller dan verwacht konden we de A76 bij Kerensheide al vrijgeven. De vertraging neemt af. Voor een actueel fileoverzicht klik hier.

Update 14:50 uur

Door een ongeluk op de A76 vanuit Geleen zijn drie rijstroken afgesloten op knooppunt Kerensheide. De vertraging loopt op. 

Door een ongeluk op de A76 vanuit Geleen zijn drie rijstroken afgesloten op knooppunt Kerensheide.

Update 14:46 uur

Een auto met pech op de A28 richting Amersfoort zorgt voor een dichte spitsstrook bij Leusden. De vertraging is ruim 20 minuten, met 5 kilometer file. 

Een auto met pech op de A28 richting Amersfoort zorgt voor een dichte spitsstrook bij Leusden.

Update 14:42 uur

Op dit moment staat er ruim 180 kilometer file op de snelwegen, dat is veel voor dit tijdstip. Ga je de weg op vandaag? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie om te zien waar het vast staat. 

Update 14:36 uur

Door een ongeval met een vrachtwagen is de A9 richting Alkmaar dicht tussen Rottepolderplein en knooppunt Velsen. Ingesloten verkeer tussen de afsluiting en het ongeval wordt nu weggeleid. Daarna starten we met de bergingswerkzaamheden. We verwachten dat de A9 rond 16:00 uur weer vrij is. Tot die tijd wordt verkeer richting Alkmaar omgeleid via de A5, A8 en N8. 

Door een ongeval met een vrachtwagen is de A9 richting Alkmaar dicht tussen Rottepolderplein en knooppunt Velsen.

Update 14:30 uur

Op de A2 bij Echt zijn hulpdiensten nog steeds bezig om zandzakken te leggen. Er waren twee rijstroken afgesloten, inmiddels is er nog maar één rijstrook dicht. De vertraging neemt langzaam maar zeker af. Er staat nu 12 kilometer file tussen Kerensheide en Echt; de vertraging is ruim een uur. 

Op de A2 bij Echt zijn hulpdiensten bezig om zandzakken te leggen.

Update 14:25 uur

Het pechgeval op de A20 bij Terbregseplein is weg, de vertraging neemt snel af. 

Update 14:21 uur

Flinke vertraging op de A12 richting Utrecht. Ter hoogte van Woerden is één rijstrook afgesloten vanwege schade aan het wegdek. Er staat 13 kilometer file vanaf Moordrecht. 

Flinke vertraging op de A12 richting Utrecht. Ter hoogte van Woerden is één rijstrook afgesloten vanwege schade aan het wegdek.

Update 14:12 uur

De langste file staat op dit moment op de A2 richting Eindhoven tussen knooppunt Kerensheide en Echt door hulpdienstvoertuigen. Deze zijn bezig om zandzakken langs de snelweg te leggen. Twee rijstroken zijn afgesloten bij Echt.

De langste file staat op dit moment op de A2 richting Eindhoven tussen knooppunt Kerensheide en Echt door hulpdienstvoertuigen.

Update 14:09 uur

Volledige rijbaanafsluitingen op dit moment:

 • A9 richting Alkmaar tussen knp. Rottepolderplein en knp. Velsen door een ongeval met een vrachtwagen, dit duurt naar verwachting tot 16:00 uur
 • A79 richting Maastricht tussen Heerlen en knp. Kunderberg door water op de weg
 • A79 richting Maastricht tussen Voerendaal en Hulsberg door wegwerkzaamheden (duren tot 8 augustus)
 • A79 richting Heerlen tussen knp. Kunderberg en Heerlen door water op de weg
 • A200 vanuit Haarlem de verbindingsweg naar de A9 richting Amstelveen door wegwerkzaamheden

Check de actuele verkeersinformatie

Update 14:01 uur

Na een rustige ochtendspits lopen de files nu al hard op. We zijn zojuist de 100 kilometer aan files gepasseerd. Op diverse plekken zien we pechgevallen, zoals hier op de A20 bij knooppunt Terbregseplein een caravan met pech. Deze levert 10 kilometer aan file op richting Hoek van Holland.

Op diverse plekken zien we pechgevallen, zoals hier op de A20 bij knooppunt Terbregseplein een caravan met pech.