Nieuws

LIVEBLOG: Files door strandverkeer Hemelvaartsdag (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Update 14:33 uur

Nu de wegen naar de stranden weer filevrij zijn, sluiten we dit liveblog. Voor de actuele verkeersinformatie check onze website of ons Twitterkanaal.

Update 14:30 uur

Er staan op dit moment geen files meer naar de Zeeuwse stranden. De enige file op dit moment staat op de A16 tussen 's-Gravendeel en Dordrecht-Centrum door wegwerkzaamheden.

Update 14:03 uur

De rust op de meeste snelwegen is teruggekeerd. Er staat geen file meer op de A29. Op de onderstaande plekken staat het nog vast met strandverkeer:

  • N57 richting Ouddorp tussen Brielle en Hellevoetsluis
  • N59 richting Zierikzee tussen knooppunt Hellegatsplein en Den Bommel
  • N59 richting Zierikzee tussen Bruinisse en Oosterland

Check de actuele verkeersinformatie hier.

Update 13:15 uur

De files naar de kust nemen langzaam af. Op de N57 staat nog 10 kilometer file en op de N59 nog 6 kilometer. De Veiligheidsregio Zeeland roept via Twitter op om niet meer naar de Zeeuwse kust te komen. Ook de Veiligheidsregio Kennemerland adviseert dringend om niet meer naar de stranden in de regio te komen, waaronder die van Wijk aan Zee, IJmuiden en Zandvoort.

De files naar de kust nemen langzaam af.

Update 12:53 uur

De toestroom naar Zeeland kent voorlopig nog geen einde. Er staat 10 kilometer file op de N57 richting Ouddorp tussen de aansluiting met de A15 bij Brielle en Hellevoetsluis. Daarnaast staat het vast op meerdere plekken vast op de N59 richting Zierikzee, waaronder bij knooppunt Hellegatsplein en de Grevelingendam.

Er staat 10 kilometer file op de N57 richting Ouddorp tussen de aansluiting met de A15 bij Brielle en Hellevoetsluis.

Update 12:25 uur

De A58 richting Vlissingen bij Rilland is weer volledig vrij na een ongeluk eerder vanochtend. De betrokken voertuigen zijn geborgen. De file neemt af.

Update 12:18 uur

Nu de file op de A58 bij Rilland oplost, neemt de drukte bij de Vlaketunnel toe. Er staat nog geen file, maar het wordt wel drukker. In de andere richting is geen auto te zien.

Nu de file op de A58 bij Rilland oplost, neemt de drukte bij de Vlaketunnel toe.

Update 12:12 uur

Er is weer een rijstrook vrij op de A58 richting Vlissingen na een ongeluk bij Rilland. De vertraging neemt af, er staat nog wel meer dan 5 kilometer file. 

Ook op de A29 (hieronder in beeld) blijft het druk tussen Numansdorp en knp. Hellegatsplein, waarna het verkeer de N59 op gaat. Op de N59 staan ook meerdere files.

Er is weer een rijstrook vrij op de A58 richting Vlissingen na een ongeluk bij Rilland.

Update 11.46 uur

Naast al het strandverkeer staat er ook file op de A16 richting Rotterdam door werkzaamheden. Er wordt tussen Dordrecht-Centrum en het knooppunt Ridderkerk-Zuid gewerkt aan een spoorviaduct. Deze werkzaamheden duren tot maandag 25 mei, 05.00 uur.

Naast al het strandverkeer staat er ook file op de A16 richting Rotterdam door werkzaamheden.

Update 11.30 uur

Een andere uitschieter qua file staat op de N50 richting Emmeloord door een ongeluk op de Eilandbrug. Het staat 5 kilometer vast vanaf Kampen-Zuid.

Update 11:18 uur

Het drukst is het op dit moment op de N57 richting Ouddorp tussen de aansluiting met de A15 bij Brielle en Rockanje. Er staat 12 kilometer file.

Update 11.11 uur

Door een ongeluk op de A58 richting Vlissingen bij Rilland is de rijbaan daar dicht. Verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Door het vele verkeer op de weg staat er inmiddels 6 kilometer file tussen Bergen op Zoom-Zuid en Rilland. 

Update 11.02 uur

Het is met name druk richting Zeeland. Files staan er op de N57 richting Ouddorp, op de A58 richting Vlissingen bij Rilland en op de N59 richting Zierikzee bij knp. Hellegatsplein. Gisteren schreven we al over de verwachte drukte.

Het is met name druk richting Zeeland.

Advies

Verkeer richting de stranden en recreatiegebieden moet rekening houden met vertragingen en files. Check voor vertrek de verkeersinformatie via ons Twitterkanaal of deze website.