Nieuws

LIVEBLOG: Warme dag zorgt voor hinder op de weg (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Precies zien waar het momenteel vaststaat? Check de actuele verkeersinformatie. Daarnaast neemt Rijkswaterstaat vandaag extra maatregelen voor weggebruikers met pech en koelen we diverse bruggen in het hele land.

Update 19:00 uur

De laatste file op de rijkswegen is verdwenen. We sluiten dan ook dit liveblog. Actuele verkeersinformatie bekijken? Check onze website of ons Twitterkanaal.

Update 17:12 uur

We zijn begonnen met de werkzaamheden aan de Merwedebrug en de A27 is daar in beide richtingen dicht. Verkeer kan omrijden via Dordrecht over de A59, A16 en A15 (en vice versa). Ook kun je omrijden via Den Bosch over de A2 en A59. 

We zijn begonnen met de werkzaamheden aan de Merwedebrug en de A27 is daar in beide richtingen dicht.

Update 16:07 uur

De files beginnen langzaamaan wat af te nemen, maar het is nog wel druk op de A2 richting Maastricht tussen knooppunt Batadorp en Leenderheide. Dit heeft te maken met een vrachtwagen met pech op de A67 bij knooppunt Leenderheide. Ook op de A28 richting Zwolle rijdt het verkeer nog langzaam in verband met een eerder pechgeval. Tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Noord kom je daar in de file.

Ook op de A28 richting Zwolle rijdt het verkeer nog langzaam in verband met een eerder pechgeval.

Update 14:42 uur

Op dit moment staat er 120 kilometer in het land. Onder meer op de A12 richting Utrecht is het druk door een ongeval bij Bodegraven. Er staat file vanaf Gouda.

Onder meer op de A12 richting Utrecht is het druk door een ongeval bij Bodegraven.

Update 13:26 uur

We koelen de Merwedebrug. Hierdoor is er in beide richtingen op de A27 wat vertraging. Zelf live meekijken? Klik op de afbeelding hieronder.

We koelen de Merwedebrug.

Update 13:00 uur

Door een pechgeval op de A58 richting Eindhoven loopt het vast bij Oirschot. Er staat 7 kilometer file vanaf Moergestel.

Door een pechgeval op de A58 richting Eindhoven loopt het vast bij Oirschot.

Update 12:49 uur

Het filetotaal neemt weer toe. Er zijn wat ongelukken gebeurd waardoor het druk is op de A2 richting Maastricht tussen Leenderheide en Leende (6 kilometer). Ook rijdt er nog steeds flink wat recreatieverkeer, zoals op de A12 richting Arnhem tussen de grens en Duiven (8 kilometer). Check de actuele verkeersinformatie hier

Update 12:25 uur

Op de A2 staat richting Eindhoven een file tussen Weert-Noord en Valkenswaard door een eerder ongeluk.

Update 12:14 uur

Er staan een aantal vakantiefiles, maar de echte drukte blijft gelukkig uit. Er staat vakantieverkeer op de A12 richting Utrecht tussen de grens en Zevenaar en tussen de knooppunten Velperbroek en Grijsoord.

Daarnaast staat er ook nog wat file in Zeeland: bijvoorbeeld op de N57 richting Ouddorp tussen Brielle en Hellevoetsluis.

Update 12:06 uur

De temperaturen lopen op. Het warmst is het asfalt nu in Doetinchem op de A18: 41,9 graden. Zien hoe warm het is op jouw weg? Klik hier.

Het warmst is het wegdek nu in Doetinchem op de A18: 41,9 graden.

Update 11:43 uur

Door de hitte gaat de Merwedebrug vanmiddag vanaf 17.00 uur dicht. De afsluiting duurt tot zaterdagochtend 6.00 uur. Meer hierover vind je in dit artikel.

Door de hitte gaat de Merwedebrug vanmiddag vanaf 17.00 uur dicht.

Update 11:30 uur

De spoedreparatie aan de Drechttunnel is inmiddels verholpen. De file op de A16 neemt af.

Update 11:20 uur

Het blijft helaas druk op de A16 richting Rotterdam ter hoogte van de Drechttunnel. De spoedreparatie is bijna afgerond, we hopen dat de rechter tunnelbuis zo snel mogelijk weer open kan.

Het blijft helaas druk op de A16 richting Rotterdam ter hoogte van de Drechttunnel.


klik op de afbeelding om live mee te kijken met deze camera

Update 11:00 uur

Terwijl het kwik al snel richting de 30 graden oploopt, lopen ook de files op. Er staat bijna 50 kilometer file. Weten wat we in deze hitte doen en wat jij kunt doen? Bekijk de video van weginspecteur Bob hieronder.

Update 10:45 uur

Bij de Duitse grens wordt het ook drukker met vakantieverkeer, zoals hier op de A12 tussen Beek en Zevenaar.

Bij de Duitse grens wordt het ook drukker met vakantieverkeer, zoals hier op de A12 tussen Beek en Zevenaar.

Update 10:38 uur

Ook in de omgeving Middelburg wordt het steeds drukker. Er staat file op de N57 richting Ouddorp tussen Middelburg-Noord en Gapinge.

Update 10:12 uur

Onderweg vanuit het zuiden richting Rotterdam? Houd rekening met vertraging bij Dordrecht door schade in de Drechttunnel na een ongeluk eerder vandaag. De rechter tunnelbuis is dicht. Er moet een monteur komen. We leiden verkeer vanuit het zuiden om vanaf knooppunt Klaverpolder via de A17, A59, A29 en A15. 

Houd rekening met vertraging bij Dordrecht door schade in de Drechttunnel na een ongeluk eerder vandaag.

Update 10:01 uur

Files op dit moment:

  • A16 richting Rotterdam tussen 's-Gravendeel en de Drechttunnel (4 kilometer) door bergingswerkzaamheden
  • N57 richting Ouddorp tussen Brielle en Hellevoetsluis (4 kilometer) door vakantieverkeer
  • A58 richting Vlissingen tussen Yerseke en de Vlaketunnel (2 kilometer) door vakantieverkeer
  • N59 richting Zierikzee tussen Oosterland en Nieuwerkerk (2 kilometer) door vakantieverkeer

Hier vind je de actuele verkeersinformatie.

Update 9:43 uur

Ook op de N59 richting Zierikzee rijden vakantiegangers: het gaat langzaam tussen Oosterland en Nieuwerkerk. 

Update 9:20 uur

De eerste vakantiefiles dienen zich aan. Het loopt vast op de N57 richting Ouddorp tussen Brielle en Hellevoetsluis. Daarnaast stroopt het bij de Vlaketunnel op de A58 richting Vlissingen. 

De eerste vakantiefiles dienen zich aan.

Update 9:18 uur

De afgelopen dagen hebben we al gewaarschuwd voor drukte op de weg door vakantieverkeer. Marco heeft gisteren vooruitgeblikt op dit weekend. Je ziet het in de onderstaande video.