Nieuws

LIVEBLOG: Hinder op verschillende wegen door boerenmanifestaties (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In diverse delen van het land staan langs de weg hooibalen in brand. Dit zorgt voor afleiding en mogelijk slecht zicht door rook. We adviseren weggebruikers om extra alert te zijn. Zie je een brand in de berm, pas je rijstijl aan: houd afstand en verminder snelheid.

Je doet er ook goed aan om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken.


Update 21:37 uur

Op de meeste plekken kan je weer normaal doorrijden. Alleen op de A28 richting Zwolle moet je nog rekening houden met hinder tussen knooppunt Hoevelaken en Nijkerk.
Hiermee sluiten we dit liveblog af. Voor actuele verkeersinformatie kan je altijd deze pagina raadplegen.

Update 19:38 uur

Update 19:17 uur

Hooibalen op de A50 bij knooppunt Beekbergen. De weg is in noordelijke richting geblokkeerd. Verkeer richting Zwolle leiden we om via de A1, A35 en N35.

hooibalen

Foto: de A50 is versperd.

Update 18:21 uur

Inmiddels is ook de A28 vrij richting Zwolle. Verkeer kan er weer langs. Momenteel zijn er geen wegen meer geblokkeerd. Er staan nog wel een aantal files door eerdere acties. Op de A2 bij Breukelen woedt een klein brandje in de berm, maar dit levert vooralsnog geen hinder op voor het verkeer.

Een overzicht van de plekken waar je nog wel hinder hebt vind je hier.

brand berm a2

Update 16:27 uur

Net als het verkeer op de A32, leiden we ook ingesloten weggebruikers op de A28 weg. Ze staan vast vanwege een blokkade ter hoogte van knooppunt Lankhorst (zie update van 12:10 uur). De weg is versperd in de richting van Zwolle.

A28

Foto: wegleiden van het verkeer op de A28.

Update 15:19 uur

De A28 bij knooppunt Lankhorst is nog steeds versperd, richting het zuiden (zie update van 12:10 uur). Het ingesloten verkeer op de aansluitende A32 wordt teruggeleid.

Verder is de A59 tractorvrij tussen Oss en Nuland. Het verkeer kan weer via deze weg naar Den Bosch rijden (zie update van 14:22 uur).

A32 wegleiden

Foto: terugleiden van het verkeer op de A32.

Update 14:22 uur

De A59 richting Den Bosch is dicht tussen Oss en Nuland. Tractoren blokkeren de weg. Weggebruikers kunnen omrijden via Eindhoven.

Omleiding

Foto: we leiden het verkeer om via de A50 en A2.

Update 14:03 uur

Op sommige plekken in het land zien we tractoren in de berm staan, zoals op de A1 bij Markelo. Dit levert vooralsnog geen hinder op voor weggebruikers.

tractoren in de berm

Update 13:38 uur

Op de A28 is het verkeer richting Hoogeveen weer in beweging gekomen. De tractoren rijden breed over de weg richting de A32. Weggebruikers die achter de blokkade stonden, rijden daar nu langzaam achteraan.

A28

Update 12:49 uur

Op de A28 is bij knooppunt Lankhorst ook de andere rijrichting geblokkeerd. Verkeer vanaf Hoogeveen wordt vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de N50, A6 en A7.

Blokkade A28

Foto: weginspecteur Henri

Update 12:10 uur

Bij knooppunt Lankhorst is de A28 richting Zwolle geblokkeerd door tractoren. De file erachter loopt op. Verkeer richting Zwolle wordt vanaf knooppunt Heerenveen omgeleid via de A7, A6 en N50. Weggebruikers vanuit Groningen worden geadviseerd om vanaf knooppunt Julianaplein ook de A7 te volgen en vervolgens de omleidingsroute vanaf knooppunt Heerenveen te volgen.

A28 blokkade

Update 10:55 uur

Langs de A9 worden bij Spaarnwoude hooibalen die langs de weg liggen weggehaald. In de richting van Alkmaar is de spitsstrook daarom dicht.

A9 hooibalen

Update 09:30 uur

Op de A12 richting Utrecht woedt ook een brand in de berm en bij knooppunt Deil is de brandweer aanwezig om een brand te blussen. We adviseren weggebruikers om vandaag extra alert te zijn en waar nodig de rijstijl aan te passen.

Update 09:15 uur

De brand op de A50 is inmiddels geblust en de file is ook verdwenen. Wel staan er op andere plekken hooibalen langs de weg in brand. Op de A15 bij Dodewaard en de A28 bij Ruinen moeten weggebruikers rekening houden met brand en rook langs de snelweg.

Update 08:55 uur

Op dit moment is er weinig hinder vanwege branden langs de weg. Alleen op de A50 richting Arnhem is bij Heteren nog brandweer aanwezig. De file neemt wel af; de vertragingstijd is daar circa twintig minuten.

Brandweer A50

Update 08:16 uur

Tussen knooppunt Ewijk en Heteren staat ook een file vanwege een brand in de buurt van de weg. De politie en brandweer zijn daar aanwezig. De file is 7 kilometer.

File op de A50

Update 07:42 uur

Op de A7 neemt de vertraging ook toe. Bij Wijdewormer woedt een brand langs de weg. Verkeer richting Hoorn komt in de file bij knooppunt Zaandam. In de andere rijrichting begint de file bij Avenhorn. De vertraging is daar bijna een half uur.

Op de A12 richting Den Haag hebben weggebruikers bij Nieuwerbrug ook te maken met een afgesloten rijstrook vanwege een voertuig met pech. Daar was de file al fors vanwege brandende hooibalen en dit helpt niet mee. De file bedraagt een uur over 11 kilometer.

Brand A7

Update 07:20 uur

Op de A12 woedt bij Bodegraven een brand in de middenberm. De brandweer is aanwezig, maar verkeer in beide richtingen ondervindt verkeershinder. In de richting van Den Haag is een rijstrook dicht en staat een file van zo'n 10 kilometer met een vertragingstijd van 40 minuten. In de andere rijrichting is ook een rijstrook afgesloten en bedraagt de file 36 minuten over 8 kilometer.

Ook in andere delen van het land woeden op dit moment brandjes in de buurt van een snelweg:

  • A2 bij Beesd
  • A7 bij Wijdewormer
  • A15 bij Andelst