Nieuws

LIVEBLOG: Woensdagochtend hinder door gladheid (afgesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Ga je de weg op? Wees extra alert en pas indien nodig je rijstijl aan. Check hier de actuele verkeersinformatie. Op de website van het KNMI vind je de actuele waarschuwingen.

Update 09:45 uur

De woensdagochtendspits is zo goed als voorbij. Op dit moment heb je nauwelijks hinder door de sneeuwval/gladheid. Code oranje in het zuiden geldt tot 12:00 uur. We sluiten dit liveblog. Check hier de actuele verkeersinformatie.

Update 09:11 uur

De betrokken voertuigen op de A16 bij Ridderkerk-Zuid (zie update 8:53 uur) zijn mee met de berger. We geven de weg om 9:30 uur weer volledig vrij.

Update 08:53 uur

Na een ongeluk op de A16 bij knooppunt Ridderkerk-Zuid zijn drie rijstroken richting Rotterdam afgesloten. Bij het ongeval zijn vijf voertuigen betrokken, waarvan er drie mee moeten met de berger. Het is nog onduidelijk hoelang de afhandeling duurt.

Ongeluk A16 Ridderkerk-Zuid

Update 08:32 uur

De spitspiek deze ochtend kwam uit op 292 kilometer op de rijkswegen. Dat is flink voor een woensdagochtendspits, maar niet uitzonderlijk druk. We hebben dan ook geen vertragingen van langer dan een uur of meer dan 10 kilometer gezien. De totale vertraging neemt gestaag af. De hinder door gladheid houdt de rest van de ochtend nog wel aan. Ga dus goed voorbereid op weg en check voor vertrek je route op deze website.

Update 08:29 uur

Even iets anders dan gladheid en mist: een stinkend zaakje op de A59. Vanwege mest op de weg moet verkeer richting knooppunt Zonzeel bij Terheijden via de vluchtstrook passeren. We verwachten dat de weg om 11:00 uur weer volledig vrij is.

Update 08:17 uur

In de zuidelijke helft van het land sneeuwt het. Onze strooiwagens rijden dan ook nog af en aan om de wegen schoon te houden. Check waar ze rijden op onze strooikaart.

Update 08:12 uur

De rechterrijstrook op de A28 richting Amersfoort is afgesloten na een ongeval bij Strand Nulde. De vertraging is ruim 30 minuten. Naar verwachting duurt de afhandeling tot 9:00 uur.

Ongeluk op de A28

Update 07:58 uur

Na een ongeluk is de rechterrijstrook afgesloten op de A58 richting Vlissingen ter hoogte van Heinkenszand. De vertraging bedraagt 25 minuten. Check hier de actuele vertragingstijd.

Update 07:47 uur

Goed nieuws dan: de spitsstrook tussen Hoevelaken en Barneveld op de A1 is zojuist opengesteld. Daarnaast is ook de verbindingsweg op knooppunt Prins Clausplein van de A4 vanuit Rotterdam naar de A12 richting Utrecht vrijgegeven. De andere verbindingsweg (van A4 vanuit Amsterdam) hopen we ook snel te openen.

Update 07:42 uur

Met ruim 225 kilometer file op de rijkswegen is het voor woensdagochtend erg druk op de weg. Normaal ligt de piek rond de 150 kilometer. Er staan geen vertragingen van meer dan 30 minuten. Check hier de actuele verkeersinformatie.

Update 07:31 uur

Na een ongeval op de A32 richting Heerenveen is bij Ter Idzard de linkerrijstrook afgesloten voor reinigingswerkzaamheden.

Update 07:12 uur

Qua vertragingen valt het op dit moment mee. Op de rijkswegen staat in totaal zo'n 100 kilometer file, meer dan gebruikelijk op woensdagochtend maar zeker niet uitzonderlijk. De meeste vertraging heb je momenteel voor knooppunt Prins Clausplein op de A4 vanuit Rotterdam. Vanaf Den Haag-Zuid staat er 8 kilometer file en bedraagt de extra reistijd 30 minuten.

Check hier de actuele verkeersinformatie.

Update 07:08 uur

Op knooppunt Prins Clausplein zijn nog twee verbindingswegen dicht na meerdere ongevallen eerder vanochtend. De verbindingswegen van de A4 vanuit zowel Den Haag als Amsterdam naar de A12 richting Utrecht zijn afgesloten. Er is sprake van schade aan de vangrail en de weg is nog glad. We sturen een strooiwagen om de weg te reinigen.

We verwachten beide verbindingswegen om 8:45 uur weer te openen.

Update 07:06 uur

De spitsstrook op de A12 vanuit Arnhem richting Utrecht tussen Ede en Veenendaal-West is weer geopend na dichte mist eerder vanochtend. Er is geen sprake van vertraging momenteel.

Update 06:44 uur

Winterse plaatjes vanuit Limburg: hieronder zie je de A79 bij knooppunt Kruisdonk. Vooralsnog is er weinig vertraging op de weg door de gladheid/sneeuw.

Sneeuw knooppunt Kruisdonk A79

Update 06:25 uur

Diverse spitsstroken door het hele land zijn afgesloten vanwege glad wegdek en/of dichte mist. Hieronder een overzicht:

  • A1 vanuit Amersfoort richting Amsterdam tussen Hilversum-Noord en Naarden door dichte mist
  • A1 vanuit Amsterdam richting Apeldoorn tussen Hoevelaken en Barneveld door glad wegdek
  • A12 vanuit Arnhem richting Utrecht tussen Ede en Veenendaal-West door dichte mist
  • A27 in beide richtingen tussen Hagestein en Houten door glad wegdek
  • A50 vanuit Apeldoorn richting Arnhem tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg door glad wegdek

Check hier het actuele overzicht.

Slecht zicht op spitsstrook Hoevelaken-Barneveld

Update 06:17 uur

In een groot deel van het land hebben we gestrooid of zijn we nog aan het strooien. Op onze strooikaart zie je precies waar.

Overzicht Strooikaart 8-3

Update 06:01 uur

In delen van het land heb je momenteel naast gladheid ook hinder door mist. Vanwege de mist is de spitsstrook op de A12 van Arnhem naar Utrecht afgesloten tussen Ede en Veenendaal-West.

Mist spitsstrook dicht

Update 05:59 uur

Door meerdere ongevallen vanwege de gladheid op knooppunt Prins Clausplein zijn meerdere verbindingswegen dicht. In het overzicht met de actuele verkeersinformatie vind je precies welke verbindingswegen dicht zijn.

Verbindingsweg Clausplein gladheid

Update 05:55 uur

In het hele land geldt deze ochtend code geel voor gladheid. De zuidelijke helft van het land krijgt te maken met sneeuwval. In de provincies Noord-Brabant en Limburg geldt code oranje. Volgens het KNMI kan lokaal 10 centimeter sneeuw vallen.

Kaart KNMI code oranje Noord-Brabant en Limburg