Nieuws

LIVEBLOG: Sneeuwval in Nederland (GESLOTEN)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Update 21:05 uur

We sluiten dit liveblog. Check hier 24 uur per dag de actuele verkeersinformatie.

Update 20:37 uur

De Markerwaarddijk in de N307 is in beide richtingen dicht tussen Enkhuizen en Lelystad in verband met een ongeluk. 

Update 20:05 uur

Een klein eenzijdig ongeluk op de A50 richting Eindhoven ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer als gevolg van de sneeuw. Inmiddels is de weginspecteur ter plaatse om het snel en veilig af te handelen.

Een klein eenzijdig ongeluk op de A50 richting Eindhoven ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer als gevolg van de sneeuw.

Update 19:14 uur

Houd vanavond en vannacht rekening met gladheid door sneeuw en ijzel. Er wordt nog steeds met man en macht gewerkt om de snelwegen goed berijdbaar te houden en al het materieel dat beschikbaar is wordt ingezet. Tot het einde van de zaterdagmiddag was er al ruim 4,5 miljoen kilo zout gestrooid.

Lees hier meer.

Er wordt nog steeds met man en macht gewerkt om de snelwegen goed berijdbaar te houden en al het materieel dat beschikbaar is wordt ingezet.

Update 18:34 uur

Door een ongeval op de verbindingsweg van de A12 vanuit Den Haag naar de A2 richting Den Bosch is de verbindingsweg (knooppunt Oudenrijn) dicht. 

Update 18:12 uur

Er komen meldingen van ijzel binnen, met name vanuit Zeeland en Noord-Brabant. Dat betekent nóg voorzichtiger zijn als je de weg op gaat. 

Update 18:10 uur

Op de N31 zijn de bergingswerkzaamheden inmiddels gestart, er komt geen onderzoek. We hopen de weg om 18:45 uur weer volledig vrij te geven. Tot die tijd blijft de weg dicht tussen Nijega en Rottevalle/Drachten-Centrum. 

Update 17:49 uur

Door een ongeluk met een spookrijder is de N31 gestremd tussen Nijega en Drachten. Verkeer kan nu nog over één rijstrook passeren, mogelijk gaat straks de hele weg dicht.

Een beeld van een tweet van de politie.

Update 17:43 uur

We hebben het laatste nieuws omtrent de sneeuwval in Nederland voor je samengevat in de onderstaande video. 

Update 17:35 uur

Op de A27 richting Breda is bij Geertruidenberg een ongeluk gebeurd en daar is de linkerrijstrook afgesloten. Op de A10 richting knooppunt De Nieuwe Meer is het bij Amsterdam-Buitenveldert misgegaan. Het verkeer kan met gepaste snelheid passeren.

Op de A27 richting Breda is bij Geertruidenberg een ongeluk gebeurd en daar is de linkerrijstrook afgesloten.

Update 17:09 uur

Door een ongeluk op knooppunt Kethelplein is de verbindingsweg van de A4 vanuit Rotterdam naar de A20 richting Hoek van Holland dicht.

Door een ongeluk op knooppunt Kethelplein is de verbindingsweg van de A4 vanuit Rotterdam naar de A20 richting Hoek van Holland dicht.

Update 17:07 uur

Op de A10 richting De Nieuwe Meer is een ongeluk gebeurd ter hoogte van Amsterdam-Rivierenbuurt. Hierbij zijn een vrachtwagen en een personenauto betrokken. Vooralsnog levert dit weinig file op. De actuele hinder vind je hier

Op de A10 richting De Nieuwe Meer is een ongeluk gebeurd ter hoogte van Amsterdam-Rivierenbuurt.

Update 16:57 uur

Een beeld van een tweet van RWSVerkeersinfo

Update 16:19 uur

De verkeersstop op de A50 is voorbij, het verkeer kan daar weer doorrijden. De vangrail wordt vanavond hersteld, dit levert weinig tot geen hinder op. 

Update 16:05 uur

Door een eenzijdig ongeluk op de A50 richting Oss tussen Ravenstein en knooppunt Paalgraven houden we daar op het moment een verkeersstop. Het is niet bekend of dit ongeluk is veroorzaakt door de gladheid/sneeuw. De vangrail moet gerepareerd worden. 

Update 15:59 uur

We zien nu dat het in de helft van het land sneeuwt. Check de actuele informatie op de site van het KNMI.

We zien nu dat het in de helft van het land sneeuwt.

Update 15:20 uur

Ook onze strooiwagens rijden onverminderd door, op dit moment met name in het westen van het land. Op onze strooikaart (klik hieronder op de afbeelding) zie je waar ze rijden. 

Ook onze strooiwagens rijden onverminderd door, op dit moment met name in het westen van het land.

Update 15:10 uur

En ook onze weginspecteurs staan paraat voor de sneeuwval. Zoals weginspecteur Esther. 

En ook onze weginspecteurs staan paraat voor de sneeuwval. Zoals weginspecteur Esther.

Update 15:04 uur

Inmiddels geldt voor een groot deel van Nederland code geel. In de loop van de middag trekt de sneeuw verder richting het oosten.

Inmiddels geldt voor een groot deel van Nederland code geel.

Update 14:48 uur

Rijkswaterstaat heeft, in samenwerking met de aannemer, de primeur dat voor het eerst op het Europese vaste land een volledige elektrische en zelfvoorzienende strooiwagen wordt ingezet voor de gladheidbestrijding. Met de komst van deze nieuwe strooiwagen gaat Rijkswaterstaat ervaren of elektrische voertuigen vaker hiervoor ingezet kunnen worden.

Lees hier meer over de elektrische strooiwagen.

Update 14:44 uur

Gisteren waarschuwden we al voor sneeuwval. Inmiddels begint het te sneeuwen in delen van Zeeland.