Nieuws

Meer verkeersdrukte verwacht met Kerst voor de deur

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Veel mensen hebben vanwege de feestdagen vakantie en de verwachting is dat een deel erop uit zal trekken om deze dagen op een vakantiebestemming in het binnen- of buitenland te vieren. Omdat een aantal scholen op donderdagmiddag de deuren al sluit, kan het zowel donderdagavond als vrijdag drukker worden op de weg. Weggebruikers moeten ook buiten de spits rekening houden met meer verkeersdrukte en een vrijdagmiddagspits die al vroeg op gang kan komen.

Extra drukte door regen

Donderdag en vrijdag worden regenachtige weersomstandigheden verwacht, die van invloed kunnen zijn op de verkeersdrukte. Het zicht is vaak minder en automobilisten houden meer afstand. Dat is goed voor de veiligheid, maar er past wel minder verkeer op de weg. Dit kan ervoor zorgen dat er eerder en langere files ontstaan, die extra vertraging opleveren.

24/7 monitoring doorstroming op de weg

Via onze weginspecteurs en vanuit de verkeerscentrales houden we de situatie op de weg 24/7 nauwlettend in de gaten en grijpen direct in als er iets op de weg gebeurt. Vanzelfsprekend vanwege de veiligheid, maar ook om de hinder die bij een ongeval of pechgeval kan ontstaan zoveel mogelijk te beperken.

Ga je de weg op? Bekijk dan voor vertrek de weersverwachting en de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook via ons Twitterkanaal houden we je uiteraard op de hoogte.

Kerstdagen RWS

(Foto: weginspecteur Kevin)