Nieuws

Moergestelse zwaan weer volledig hersteld na hectisch weekend op A58

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op dat moment kwam onze weginspecteur Robert in actie. Samen met zijn collega's zorgt hij niet alleen voor de veiligheid en doorstroming bij ongevallen en pechgevallen maar komt ook bij dit soort situaties in actie.

Een dier op de weg kan namelijk niet alleen gevaarlijk zijn voor het beestje zelf, ook verkeer kan hierop reageren met gevaarlijke capriolen tot gevolg. Mocht een dier op of naast de weg dus gevaar kunnen opleveren dan zet de verkeerscentrale de signalering boven de weg aan en komt onze weginspecteur in actie.

Met wat hulp van de Tilburgse politie wist weginspecteur Robert het arme dier van de vluchtstrook te halen. De zwaan is na een korte controle uitgezet in een nabij gelegen natuurgebied om van de schrik te bekomen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en kunnen we melden dat de zwaan in kwestie weer helemaal hersteld is. Onze gevederde vriend geniet deze dierendag van een heerlijk najaarszonnetje in natuurgebied Moergestels Broek en lijkt weer helemaal de oude.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Met deze interventie hebben dus niet alleen de veiligheid van de weggebruikers kunnen waarborgen, maar ook van deze zwaan. Meer over dit soort avonturen van dieren en wat wij doen om dieren op de snelweg te voorkomen, kun je hier beluisteren in onze podcast.