Nieuws

Mogelijk verkeershinder in pinksterweekend

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vorig jaar stonden er tijdens het pinksterweekend lange files richting de stranden en Zeeland vanwege het mooie weer. Voor dit weekend wordt een ander weerbeeld verwacht, namelijk harde windstoten. Vooral in de kustgebieden kan het hard gaan waaien en het KNMI heeft voor vrijdag vanaf 11.00 uur voorlopig code geel afgegeven voor de provincies Zeeland en Noord- en Zuid-Holland.

Met harde wind de weg op?

Vooral vrachtwagens, motorrijders, caravans en automobilisten met een aanhanger moeten rekening houden met harde windstoten. Dit geldt ook voor andere weggebruikers in de kustprovincies. Door de harde windstoten kunnen voertuigen namelijk gaan slingeren en op een andere rijstrook terechtkomen. Ook kunnen voorwerpen, zoals afgebroken takken, op de weg belanden, waardoor automobilisten schrikken, remmen of uitwijken. We adviseren dan ook om voldoende afstand te houden. Ben je van plan om zaterdag met een lege aanhanger, vrachtwagen of caravan de weg op te gaan? Dan kan het verstandig zijn om je rit even uit te stellen.

Pinksteren

Vanwege het lange weekend verwachten we ook meer recreatieverkeer. De vrijdagavondspits kan drukker zijn dan normaal, maar mogelijk moet je ook op zondag en maandag rekening houden met meer drukte. Wil je dit pinksterweekend dus op pad? Check dan altijd voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Update vrijdag 14:40 uur

Inmiddels geldt code geel voor het hele land en moet je dus ook buiten de kustprovincies alert zijn als je de weg op gaat. De weerswaarschuwing van het KNMI geldt in ieder geval tot komende nacht.