Nieuws

Motorseizoen van start: houd rekening met elkaar

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We krijgen te maken met zonnige dagen. Grote kans dat meer mensen op de motor stappen. Dat vraagt om extra alertheid in het verkeer. Luister deze podcast en hoor hoe je veilig op pad gaat.

Tips voor motorliefhebbers

Hugo is aangesloten bij de belangenvereniging ‘Motorrijdersactiegroep (MAG)’. Deze vereniging zet zich al ruim 30 jaar in voor de belangen van motorrijders. We ontmoeten Hugo vlakbij de A4 ter hoogte van Leiden. Hij deelt handige tips met je. Zo hoor je wat je het beste kunt doen als je de motor na maanden uit de schuur haalt én hoe je veilig op pad gaat.

Wennen voor weggebruikers

Bas is veiligheidsadviseur bij Rijkswaterstaat. Hij houdt zich onder meer bezig met motorveiligheid. In deze podcast deelt hij leuke weetjes. Je hoort waarom het ieder jaar weer wennen is voor weggebruikers. Daarnaast geeft Bas aan wat Rijkswaterstaat doet om de snelwegen zo veilig mogelijk te maken voor motorrijders.

Weginspecteur op de motor

Onze weginspecteurs zijn dagelijks op de rijkswegen te vinden. Je ziet ze regelmatig rijden in hun gele pick-up. Dat geldt niet altijd voor Stephan. Hij is namelijk vaak op een speciale weginspecteur-motor te vinden. In deze aflevering vertelt hij waarom dat zo is.

Luister de podcast

De aflevering over motorrijders luister je hier. Of klik hieronder op de 'afspeelknop'. Benieuwd naar onze andere verhalen? Kijk dan op deze pagina.

Veiligheidsadviseur Bas en Hugo Pinksterboer

Foto links: Bas (Rijkswaterstaat). Rechts: Hugo (Motorrijdersactiegroep).

Weginspecteur op de motor

Foto: Stephan (Rijkswaterstaat).