Nieuws

N3 weer dicht voor renovatie Wantijbrug

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We gaan nu werken aan de oostval (beweegbare deel van de brug) en zullen daarom de weg opnieuw in beide richtingen afsluiten. De weg is dicht tussen de aansluiting met de Provinciale weg en de aansluiting met de Merwedestraat/Baanhoekweg. Omdat de brug tijdens de renovatie door snelverkeer niet gebruikt kan worden, is hinder niet te voorkomen. Je kan daarom ook het beste buiten de spitsen rijden.

Omleidingen

De verwachte extra reistijd buiten de spitsuren bedraagt maximaal 15 minuten. Tijdens de spitsuren kan de extra reistijd sterk oplopen. Ook lokaal- en bestemmingsverkeer moet rekening houden met oponthoud op de lokale wegen. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen alleen tijdens het inhijsen van de brug, van vrijdag 24 juli 07.00 uur tot zaterdag 25 juli 07.00 uur, geen gebruikmaken van de brug. Voor voetgangers is een pendeldienst aanwezig. Zij worden omgeleid over de Prins Hendrikbrug. Ook (brom)fietsers moeten deze omleiding volgen. 

Wegverkeer moet omrijden over de A15 en A16 en vice versa. Of over de A15, de A27 en de A59. De omleidingsroutes staan op de borden boven en naast de weg aangegeven. 

Omleidingskaart voor de N3 Wantijbrug

Wat gaan we doen?

De Wantijbrug was door het toegenomen (vracht)verkeer toe aan een grote renovatie. Zo vervangen we onder andere de bewegende delen van de brug voor zwaardere, stalen delen. Hiervoor moeten we ook de constructie van de brug versterken. Ook vervangen we de complete aandrijfinstallaties en systemen.

Wist je dat je de werkzaamheden kan volgen via een livestream? Op deze pagina vind je een animatie waarin we alles nog eens uitleggen.

Vanaf augustus tot november zullen we de brug nog een aantal nachten afsluiten. We gaan dan onder andere alle systemen testen. Na de renovatie kan de brug weer enkele tientallen jaren mee.

N3 dicht voor renovatie Wantijbrug.