Nieuws

N31 dicht na een ongeluk bij Aquaduct Langdeel in de richting van Leeuwarden

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk zijn 3 personenauto's betrokken. We hebben de weg afgesloten en besloten om te leiden vanaf knooppunt Drachten via de A7 en dan op knooppunt Heerenveen de A32 op richting Leeuwarden. De vangrail langs de N31 is tijdens het ongeluk geraakt. 

Het verkeer is bij afrit Garyp (27) de weg af geleid. Het vaststaande verkeer tussen Garyp en Aquaduct Langdeel is door de politie weggeleid. Hoe het ongeluk is gebeurd, wordt onderzocht middels politieonderzoek. 

Verwachte eindtijd

Door schade aan de vangrail duurt het nog zeker drie uur tot we de weg weer volledig vrij kunnen geven. Rond half 10 verwachten we de rechterrijstrook op de N31 richting Leeuwarden vrij te kunnen geven. De verwachte eindtijd voor het vrijgeven van de weg staat nu op 12.00 uur. 

Update 09:55 uur

De verwachte eindtijd hebben we moeten bijstellen. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan om de toedracht van het ongeluk vast te kunnen stellen. Dit is inmiddels afgerond. We zullen zo snel mogelijk de rechterrijstrook vrijgeven. Schade aan de vangrail moet nog wel hersteld worden. Dat moet in verband met de veiligheid meteen gebeuren. We verwachten dat de reparatie tot 13.00 uur gaat duren.

Update 10:50 uur

De rechterrijstrook is vrijgegeven, verkeer kan er weer langs en hoeft niet meer om te rijden. In beide richtingen blijft de linkerrijstrook dicht om de schade aan de vangrail veilig te kunnen repareren.

Update 12:34 uur

Een klein half uur eerder dan we verwacht hadden zijn we klaar met de reparatie van de vangrail. In beide richtingen zijn alle rijstroken weer beschikbaar.