Nieuws

N33 dicht door gekantelde veewagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Omleidingen

Het verkeer op de N33 wordt ter plaatse omgeleid via de N34, de N374 en de N376 en vice versa. Daarbij volg je de vaste omleidingsborden U13 of U14.
Verkeer op de snelweg A7 met bestemming Assen doet er goed aan om te rijden via de A7/N7 en de A28. Verkeer op de A28 vanuit de richting Hoogeveen rijdt door naar Groningen om daar de N7/A7 te kiezen.

Het omrijden kost je een extra reistijd van gemiddeld een half uur.

Foto: OvD Barney Prins

Foto: OvD Barney Prins

Vangrailschade

De aanhanger heeft ook schade aan de vangrail van zowel de binnen- als buitenberm veroorzaakt. Deze schade moet na het bergen van het voertuig ook nog hersteld worden voordat er weer op een veilige manier verkeer over de N33 kan rijden.
Zoals het er nu naar uitziet, gaat de totale afhandeling tot het einde van de middag duren.

Update 13:00 uur 

We maken stappen met de afhandeling. Het autoverkeer dat achter de afsluiting richting Assen stond hebben we weggeleid, het vrachtverkeer mag passeren als de varkens in een andere wagen zijn overgeladen. De rijbaan richting Gieten hebben we zojuist vrij kunnen geven.

Voor het herstellen van de vangrail in de buitenberm zullen we op de rechterrijstrook een snelheidsbeperking instellen. Voor het herstellen van de vangrail in de middenberm sluiten we de linkerrijstrook af. Vanavond na 19.00 uur worden de geleiderails hersteld.

Update 16:00

De rijbaan richting Rolde is ook vrijgegeven. De weg is nu in beide richtingen weer open. Vanavond gaan we de vangrail repareren. Dit zal naar verwachting weinig hinder opleveren voor het verkeer.