Nieuws

Noodweer trekt over Nederland, code oranje voor Limburg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De totale filelengte in het land nam in korte tijd toe van 100 kilometer naar 200 kilometer. Vooral op de A2 in Limburg is er veel langzaamrijdend verkeer. Hier is in korte tijd veel regen gevallen. De spitsstroken op de A2 waren korte tijd dicht vanwege het noodweer.

Op sommige trajecten van de A2 in Limburg zien we dat water op de rijbaan zorgt voor gevaarlijke omstandigheden. Ook zijn op enkele plekken takken afgebroken en op de weg geraakt.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 15:30 uur

De totale filelengte is opgelopen tot boven de 300 kilometer. Ook rond Amsterdam en Rotterdam is het erg druk geworden. Enkele pech- en ongevallen zijn hier de oorzaak van, maar de files ontstaan vooral door de aangepaste snelheid.

Tekst gaat verder onder de foto.

regen spitsstrook A2

Update 15:45 uur

Op de A2 is rond 14:15 uur een bakwagen gekanteld tussen Elsoo en Ulestraten. De situatie zorgde voor hinder in de richting van Maastricht. De bergers zijn druk bezig geweest om het voertuig rechtop te zetten. Omstreeks 15:30 uur waren we klaar met de afhandeling.

Tekst gaat verder onder de foto.

Berging op de A2

Update 16:03 uur

Het KNMI heeft code oranje beëindigd voor Limburg. Momenteel is alleen code geel van kracht in deze regio, net als in Noord-Brabant en Gelderland. Weggebruikers moeten zeker tot 17:00 uur rekening houden met (onweers)buien en windstoten. Ga je op pad? Wees dan extra alert en pas je rijstijl aan.

Tekst gaat verder onder de foto.

A2 water op de weg


Update 16:19 uur

Op meerdere plekken hebben we te maken met loshangende takken. Via de verkeerscamera zien we dat bijvoorbeeld op de A2 bij Roosteren. Ook op de A76 bij Spaubeek hebben we hiermee te maken. Wegwerkers halen de loshangende takken weg.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 16:57 uur

De weersomstandigheden hebben een flinke invloed op de avondspits gehad. Rond 16:20 uur zaten we op het hoogtepunt. Toen stond er 478 kilometer file op de Nederlandse rijkswegen.

In de Randstad lijken inmiddels de zwaarste buien voorbij te zijn. Richting het noordoosten zien we echter nog wel buien met lokaal soms veel neerslag. Mocht je in zo'n bui terecht komen, wees dan extra alert en pas je rijstijl aan. In dit artikel lees je wat je nog meer kan doen als je in zwaar weer terecht komt.

Ga je zometeen nog de weg op? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie en de weersverwachting. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Tekst gaat verder onder de tweet


Update 18:01 uur

Op de A58 bij Gilze hangt de kop van een lichtmast los. Dit komt door de harde wind. Een hoogwerker is onderweg voor een spoedreparatie.

Verder zien we dat de vertragingen afnemen. Momenteel staat er nog 194 kilometer file in het land. Dit is de laatste update.