Nieuws

Ongeluk bij knooppunt Bankhoef: A50 dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat maandagochtend rond 09:15 uur gebeurde zijn meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken. Het verkeer achter het ongeluk wordt weggeleid via de A326. Weggebruikers in de richting van Den Bosch worden op dit moment vanaf knooppunt Valburg omgeleid via de A15 en A2.

Update 09:45 uur

De file achter het ongeluk bedraagt een half uur over ongeveer 4,5 kilometer. Er komt geen onderzoek naar het ongeluk, maar er moeten wel verschillende voertuigen geborgen worden. Daarnaast moet de vangrail in de middenberm hersteld worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeluk op de A50, vrachtwagen in de vangrail

Update 10:13 uur

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang. Als die zijn afgerond, kan er weer een rijstrook geopend worden. Omdat de vangrail in de middenberm gerepareerd moet worden, verwachten we dat de weg om 15:30 uur weer helemaal vrij is. Tot die tijd zal verkeer daar naar verwachting over één rijstrook gaan.

A50, berging

Update 10:32 uur

Het verkeer op de A50 kan weer passeren via de vluchtstrook. De file blijft met een half uur over 4,5 kilometer vrij stabiel.

Update 10:54 uur

De file bedraagt nog een kwartier. Omrijden is dus niet langer sneller en de omleiding is van de borden gehaald.

Update 12:10 uur

De berging van de vrachtwagen is afgerond. Ondertussen is de reparatie van de vangrail al wel begonnen. Het verkeer passeert de werkzaamheden nog via de vluchtstrook. We verwachten wel eerder klaar te zijn dan aanvankelijk gepland, namelijk om 13:00 uur. Dan kunnen beide rijstroken weer worden vrijgegeven.

Update 13:17 uur

De A50 is zojuist helemaal vrijgegeven. Dit was de laatste update.