Nieuws

Ongeluk knooppunt Coenplein: verbindingsweg dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat maandagmiddag rond 12:45 uur gebeurde kantelde onder meer een vrachtwagen. Om meerdere hulpdiensten veilig te laten werken, is de verbindingsweg afgesloten. Verkeer wordt op dit moment omgeleid door op de A10 (Ring-Noord) door te rijden en te keren bij de afrit Kadoelen. De wisselbuis wordt geopend. Hoe het openen en sluiten van de wisselbuis in zijn werk gaat, is te lezen door op deze link te klikken.

Update 13:11 uur

Het ingesloten verkeer wordt langs het ongeluk geleid. Op de camera op onze website is te zien hoe dat gebeurt. Ondertussen wordt hard gewerkt om de wisselbuis te openen.

De tekst gaat verder onder de foto's.

Het ingesloten verkeer wordt langs het ongeluk geleid.

Ongeluk op de verbindingsweg op knooppunt Coenplein

Update 13:53 uur

De wisselbuis is geopend. Omrijden en keren op de Ring-Noord is niet meer nodig. De politie gaat onderzoek doen en als dat is afgerond, moeten bergingswerkzaamheden uitgevoerd worden. Daarna zal het wegdek schoongemaakt worden, want de lading van de gekantelde vrachtwagen is voor een deel op het asfalt terechtgekomen.

Naar verwachting blijft de verbindingsweg tot in de avonduren afgesloten en daarmee is ook de rechtertunnelbuis voor verkeer vanuit Zaandam dicht. Verkeer uit die richting kan gebruik blijven maken van de wisselbuis. Omdat normaal gesproken de wisselbuis geopend wordt voor het verkeer dat vanaf de A5 en de Ring-West richting de A8 wil, moeten weggebruikers uit die rijrichting vanavond rekening houden met meer verkeersdrukte.

Update 14:20 uur

De lading van de gekantelde vrachtwagen wordt overgeladen. Met een grijparm wordt de trailer van de vrachtwagen leeggehaald.

De tekst gaat verder onder de foto.

De lading van de vrachtwagen wordt overgeladen.

Update 15:00 uur

De hulpdiensten zijn druk bezig met bergingswerkzaamheden. Hiervoor is een telekraan opgeroepen. Naar verwachting duurt de afhandeling tot rond 22:00 uur.

De tekst gaat verder onder de foto.

akww

Update 15:45 uur

Normaal gesproken is de wisselbuis van de Coentunnel geopend in de richting van Zaandam. Omdat de wisselbuis nu wordt gebruikt voor het verkeer in de andere rijrichting, is dat momenteel niet mogelijk. Hierdoor is het drukker op de A5, en op de A10 Ring West. Verkeer richting Zaandam leiden we daarom voorlopig vanaf knooppunt De Nieuwe Meer om over de Ring-Zuid en Ring-Oost (zie onderstaand omleidingskaartje).


De tekst gaat verder onder het onleidingskaartje.

061 - RWS-01

Update 16:55 uur

Het zit niet mee op de A10. Op de omleidingsroute is namelijk een nieuw ongeval gebeurd bij Zeeburg richting knooppunt Coenplein, via de Ring-Noord. Hierdoor loopt de Ring-Zuid vast en heb je momenteel 85 minuten extra reistijd vanaf knooppunt De Nieuwe Meer. In de andere rijrichting heb je 45 minuten extra reistijd vanaf knooppunt De Nieuwe Meer richting knooppunt Coenplein. Bovenstaande omleiding is daarom ingetrokken, dit levert geen tijdwinst meer op.

Update 17:30 uur

Omdat de vertraging op de Ring-West/Zuid/Oost fors is, wordt de wisselbuis geopend voor verkeer richting Zaandam vanaf knooppunt De Nieuwe Meer en de A5. Hierdoor bevordert de doorstroom. Verkeer vanuit Zaandam kan geen gebruik meer maken van de reguliere tunnelbuis, en de wisselbuis richting knooppunt De Nieuwe Meer (Rotterdam). Verkeer die kant op kan omrijden over de Ring-Noord.

Gelukkig is het ongeval bij Zeeburg afgehandeld. Verkeer kan daar weer gebruikmaken van alle rijstroken richting knooppunt Coenplein.

Update 17:45 uur

De vertraging op de Ring-West/Zuid/Oost tussen de knooppunten Coenplein en Watergraafsmeer is fors, ruim driekwartier in beide richtingen. Moet je zo over de A10? Check dan onze website voor de actuele vertraging.

Update 18:35 uur

Inmiddels is de vertraging op de Ring Amsterdam opgelost.

De bergingswerkzaamheden op knooppunt Coenplein zijn in volle gang en de vrachtwagen staat inmiddels op zijn wielen. Na het bergen van de vrachtwagen wordt het asfalt schoongemaakt en starten de herstelwerkzaamheden.

De tekst gaat verder onder de foto.

liww

Update 19:20 uur

De zoab-cleaner is klaar met het schoonmaken van het wegdek en de herstelwerkzaamheden zijn begonnen. De berm moet gesaneerd worden en de vangrail wordt hersteld. De verwachte eindtijd is bijgesteld naar middernacht.

De tekst gaat verder onder de foto's.

zoab

hhyer

Update 19:45 uur

De wisselbuis op knooppunt Coenplein is weer geopend voor verkeer van de A8 naar de A10 richting knooppunt De Nieuwe Meer (Rotterdam). Omrijden over de Ring-Noord is niet meer nodig.

Update 21:30 uur

Meerdere hulpdiensten zijn druk bezig met herstelwerkzaamheden aan de verbindingsweg op het knooppunt. Dit zal nog tot rond middennacht duren. Via onze actuele verkeersinfo houden we je verder op de hoogte. Dit was de laatste update.

a10 coen