Nieuws

Beneluxtunnel (A4) richting Den Haag deels dicht na ongeval met een motorrijder

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het verkeer richting Den Haag leiden we om vanaf knooppunt Benelux. Weggebruikers volgen hier de borden Nijmegen (A15, A16 en A20).

Bij het ongeval is een motorrijder betrokken. Momenteel zijn er meerdere hulpdiensten aanwezig, waaronder de traumahelikopter. Om hulpdiensten de ruimte te geven, werden in eerste instantie beide tunnelbuizen afgesloten. Momenteel is alleen de linkertunnelbuis nog dicht.

Weggebruikers op de A15 dienen ook rekening te houden met vertraging. Tussen de knooppunten Vaanplein en Benelux staat vijf kilometer file. De extra reistijd richting Europoort bedraagt bijna een half uur.

Tussen Hoogvliet en Rotterdam-Heijplaat hebben weggebruikers zo’n 15 minuten extra reistijd naar Ridderkerk.

Tekst gaat verder onder de tweet

Update 18:32 uur

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. In deze podcast hoor je welke sporen de politie zoekt tijdens zo'n onderzoek.

Update 20:32 uur

De vertraging op de A15 is inmiddels afgenomen. Er staat alleen nog twee kilometer file in de richting van Ridderkerk.

Update 20:43 uur

Het politieonderzoek is nog in volle gang. We kunnen de linkertunnelbuis nog niet vrijgeven om 21:00 uur, zoals we eerder communiceerden. Ga je zo op pad? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie.

Update 22:11 uur

Het politieonderzoek is afgerond en de motor is geborgen. We gaan nu de aangereden slagboom vervangen. Dit is de laatste update.

Ongeval A4

Foto: traumahelikopter is aanwezig bij het ongeval