Nieuws

Ongeval met vrachtwagen op de A67 bij Geldrop

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Woensdagmiddag rond 13:30 uur ging het mis op de A67. Een vrachtwagen ging door de vangrail. In de richting van Eindhoven gaat het verkeer via de af- en toerit. Weggebruikers naar Venlo hebben één rijstrook minder.

Het verkeer leiden we als volgt om:

  • Richting Eindhoven: vanaf knooppunt Zaarderheiken via de A73 en A2
  • Richting Venlo: vanaf knooppunt Leenderheide via de A2, N276 en A73

De afhandeling duurt tot middernacht. Naast het herstellen van de vangrail, voeren we ook bergings- en saneringswerkzaamheden uit. Er is namelijk diesel gelekt.

Update 14:14 uur

We adviseren weggebruikers om de omleiding te volgen. Er staat namelijk een flinke file in beide richtingen. Richting Eindhoven heb je vanaf Someren ruim een uur vertraging. In de richting van Venlo heb je een half uur extra reistijd. Daar staat de file vanaf knooppunt Leenderheide.

Tekst gaat verder onder de foto

Ongeval op de A67 bij Geldrop


Update 14:38 uur

Weggebruikers op de aansluitende A2 dienen ook rekening te houden met vertraging. Vanaf knooppunt De Hogt kom je in de file. Inmiddels is de zoab-cleaner bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Op de foto hieronder zie je de schade aan de vangrail.

Tekst gaat verder onder de foto

a67 vangrail

Update 16:38 uur

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang. De trailer/oplegger is met een kraan op een bergingsvoertuig gezet.

De vertraging op de A67 bedraagt richting Eindhoven momenteel 45 minuten. Richting Venlo is de vertraging ruim 30 minuten. Hier vind je de actuele vertragingstijden. De verwachting blijft dat we tot middernacht nodig hebben voor de afhandeling.

Update 17:05 uur

De weginspecteur ter plaatse heeft een video van de actuele situatie gedeeld. De trekker en oplegger zijn inmiddels allebei van de vangrail getakeld.

Tekst gaat verder onder de tweet

Update 17:50 uur

De saneringswerkzaamheden in verband met de diesellekkage op de A67 zijn begonnen. Daarnaast moet een groot deel van de vangrail hersteld worden, bijna 50 meter is beschadigd. Dit gaat de komende uren in beslag nemen.

Tekst gaat verder onder de foto

Saneringswerkzaamheden kraanwagen A67

Update 19:13 uur

Doordat de avondspits ten einde loopt, nemen de files op de A67 langzaam maar zeker af. Momenteel moet je rekening houden met 25 minuten vertraging in beide richtingen. De actuele vertragingstijden vind je hier.

Update 19:46 uur

De eerder genoemde omleidingen zijn zojuist ingetrokken. De vertragingstijden nemen af, omrijden loont niet meer.

Update 21:18 uur

Momenteel wordt druk gewerkt aan het herstellen van de vangrail op de A67. We verwachten tot middernacht nodig te hebben. Momenteel is er geen vertraging meer. Dit was de laatste update.

Werkzaamheden aan vangrail op A67 bij Geldrop