Nieuws

Ongeval met een spookrijder op de A73 bij knooppunt Rijkevoort

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Door het ongeval hebben weggebruikers nu ongeveer een half uur extra reistijd richting Maasbracht. Ook in tegengestelde richting, naar Nijmegen, dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd. Daar staat een zogenoemde kijkersfile met een vertragingstijd van 15 minuten.

In dit artikel houden we je op de hoogte.

Update 15:02 uur

Beide rijstroken blijven voorlopig dicht. Ook heeft de politie een ongevalsonderzoek ingesteld. Dit onderzoek moet eerst volledig afgerond zijn, voordat we met de bergingswerkzaamheden kunnen beginnen. Daardoor kan de afhandeling van het incident langer gaan duren.

Ook de vertraging is ondertussen flink opgelopen. Verkeer richting Venlo wordt daarom omgeleid via Eindhoven over de A50 en A67.

Tekst gaat verder onder de foto.

omleiding a73

Foto: omleidinsgsroute richting Venlo

Update 15:18 uur

Het is druk rondom knooppunt Rijkevoort. De vertraging richting Maasbracht/Venlo bedraagt nu 70 minuten. We adviseren weggebruikers daarom om de omleiding te volgen vanaf knooppunt Ewijk. Het verkeer naar Nijmegen komt vanaf Boxmeer in de file. Zij dienen rekening te houden met een kwartier vertraging.

Tekst gaat verder onder de foto.

spookrijder A73


Update 15:54 uur

Het politieonderzoek duurt ongeveer 3 รก 4 uur. Daarna komt de schoonmaakwagen in actie en bergen we de voertuigen. We verwachten de rijstroken rond 20:00 uur vrij te geven.

In het filmpje hieronder kom je meer te weten over de schoonmaakwagen.

De tekst gaat verder onder de video.


Update 18:07 uur

De afhandeling verloopt volgens schema. De politie is klaar met het onderzoek op de A73 en we gaan nu beginnen met het schoonmaken van de weg.

Update 18:47 uur

Het reinigen van de weg verliep vlotter dan verwacht. De afzettingen worden nu weggehaald en de weg wordt gefaseerd weer vrijgegeven. Er staat nog wel wat file, maar dat loopt langzaam terug. Omrijden is daarom niet meer nodig. Dit was de laatste update.