Nieuws

Ongeval bij De Hogt (A2): druk rondom Eindhoven

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeluk bij knooppunt De Hogt leidt tot drukte rondom Eindhoven. Richting Den Bosch staat op de A2 8 kilometer file. In tegengestelde richting (naar Maastricht) staat inmiddels een kijkersfile van zo’n 6 kilometer. Op de aansluitende A67 richting Eindhoven kom je bij Someren in de file. We leiden het verkeer naar Utrecht/Rotterdam vanaf knooppunt Zaarderheiken om via de A73, A50 en A15.

Herstelwerkzaamheden 

De lading van de vrachtwagen, een rol ijzer van meer dan 10 ton, is op de vangrail terechtgekomen. Ook ligt er diesel op de weg. Voor het bergen van de vrachtwagen is een kraanwagen onderweg. We zijn dan ook zeker tot vanavond bezig met (herstel)werkzaamheden.

Update 13:08 uur

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Update 14:12 uur

We verwachten nog tot 20.00 uur bezig te zijn met de afhandeling.

Update 15:13 uur

Het blijft voorlopig nog druk rondom Eindhoven. Verkeer vanuit Venlo richting Den Bosch adviseren we om te rijden vanaf Zaarderheiken via A73, A50, A59.

Update 16:50 uur

We zijn druk met het bergen bezig. Na het bergen repareren we de vangrail waarbij de rechterrijstrook dicht blijft. De totale afhandeling gaat nog tot ver in de avond duren. 

Update 17:50 uur

We hebben de linkerrijstrook van de A2 vrijgegeven. Ook vanaf de A67 kan je weer naar de A2. Voor het bergen van de rol staal hebben we een zwaardere berger ingeschakeld. Voor het bergen van de rol, die naar schatting tien ton weegt, hoeft de linkerrijstrook niet opnieuw afgesloten te worden.

Update 21:55 uur

De rol staal is geborgen. Deze bleek maar liefst 28500 kilo te wegen. We zijn nog even bezig met het repareren van het asfalt en vervangen van de vangrails. De rechterrijstrook blijft dicht, maar er is geen hinder meer.

Update 6:02 uur

De weg is gisteravond om 23:00 uur weer vrijgegeven. Dit was de laatste update.

A2 ongeval vrachtwagen

Beeld: traumahelikopter landde omstreeks 12:05 uur.