Nieuws

Opgelet: donderdag kans op zware windstoten in heel het land

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het meteorologisch instituut waarschuwt voor windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. In de kustprovincies kunnen de windstoten met 100 tot 110 kilometer per uur zelfs nog wat krachtiger zijn. Vanwege de kans op het kantelen van vrachtwagens zet Rijkswaterstaat uit voorzorg op de Van Brienenoordbrug, Haringvlietbrug en Moerdijkbrug stand-by bergers in om sneller te kunnen bergen.

Houd rekening met harde wind tijdens het rijden

Zeker vrachtverkeer, caravans, motorrijders en aanhangers dienen rekening te houden met flinke windstoten. Dit geldt uiteraard ook voor andere weggebruikers in de kustprovincies. Zij dienen extra op te letten.

Voertuigen kunnen door de harde wind en met name windstoten gaan slingeren en op een andere rijstrook terechtkomen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast kunnen er voorwerpen op de weg belanden, zoals afgebroken takken waardoor bestuurders schrikken en remmen of een uitwijkende beweging maken. Het advies is dan ook om voldoende afstand te houden.

Ben je van plan om met een lege aanhanger, vrachtwagen of caravan de weg op te gaan? Dan kan het verstandig zijn om je rit even uit te stellen. Kijk in ieder geval voor je de weg op gaat naar de laatste weer- en verkeersinformatie.

Houd rekening met harde wind tijdens het rijden.

Beeld: Moerdijkbrug (archief)