Nieuws

Opgelet: zaterdag kans op zware windstoten in heel het land

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In de loop van zaterdagochtend begint het harder te waaien en de verwachting is dat dit zal aanhouden tot de avonduren. Het KNMI houdt rekening met windstoten van circa 80 km/u en waarschuwt in de kustprovincies voor snelheden van 90-100 km/u.

Windstoten

Harde wind kan voor hinder op de weg zorgen. Bijvoorbeeld doordat takken of rotzooi de weg opwaait of vanwege harde windstoten. Windstoten kunnen vat krijgen op je voertuig. We adviseren met name bestuurders van auto’s met caravan of aanhanger en (lege) vrachtwagens de weerberichten goed in de gaten te houden. Vooral op bruggen en viaducten kan harde wind verraderlijk zijn. Als het mogelijk is, stel de reis dan uit.

Stop op een veilige plek

Het komt weleens voor dat weggebruikers tijdens hagel- of harde regenbuien stoppen op de vluchtstrook en daar wachten tot de stortbui overwaait. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Stop op een veilige plek, ga bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde verzorgingsplaats.

Goed voorbereid op weg 

Wil je niet voor verrassingen komen te staan, houd dan de weersverwachting goed in de gaten en check voor vertrek de actuele verkeerssituatie op onze website of op ons Twitter-kanaal.

Beeld: Moerdijkbrug (archief)