Nieuws

Ophef om voertuigen die wegafzetting negeren: hoe zit het met handhaving?

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Terwijl de weginspecteur bezig was met de betrokkenen van het eenzijdige ongeval, besloten meerdere voertuigen toch de afrit te nemen richting Zevenhuizen. Vanwege de afzetting moesten ze dat op het laatste moment doen, waardoor de voertuigen over een wit puntstuk en tussenberm reden.

Zoals wel vaker bij dergelijke situaties proberen wij met berichtgeving bewustwording te creëren op Twitter, zo ook in dit geval:

Handhaving

Veel vragen die we krijgen hebben te maken met de sancties die volgen voor de chauffeurs die besloten de afslag te nemen. Hoewel we deze actie natuurlijk veroordelen, zijn wij niet altijd in de positie om boetes uit te delen. Sommige van onze weginspecteurs hebben een boa-status en we werken samen met de politie, maar het beveiligen van een ongeval én de veilige doorstroom van het verkeer hebben altijd onze prioriteit. De weginspecteur die vanochtend bij het ongeluk was, heeft geen boa-status en mag dus ook geen boetes uitschrijven. 

#nietvoorniX

Een rood kruis plaatsen wij #nietvoorniX en dat is dan ook de naam van de campagne die we vorig jaar zijn begonnen. Vandaag bleek maar weer eens dat het nog altijd nodig is. Het gebeurt nog regelmatig dat voertuigen van weginspecteurs of botsabsorbers worden aangereden doordat een rood kruis wordt genegeerd.

Zie je een rood kruis of andere wegafzetting van een weginspecteur? Dan zijn we daar op dat moment aan het werk. Wees scherp en matig je snelheid, zodat onze mensen veilig hun werk kunnen doen.