Nieuws

Pech of brand in een tunnel? Doe dan dit!

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In de vorige aflevering van Studio Snelweg vertelde Marlous wat je moet doen als je met pech stil komt te staan op de snelweg. In de nieuwe aflevering vertelt ze je wat te doen als hetzelfde je overkomt, maar dan in een tunnel.

Tekst gaat verder onder de video

Tunneldoseren

Een tunnel is een gesloten bouwwerk en brengt daarom weer heel andere risico's met zich mee bij een pech- of ongeval. Ook kan een brand veel gevaarlijker zijn dan in de open lucht. Om risico's te verkleinen doet Rijkswaterstaat aan tunneldoseren.

Iedere tunnel van Rijkswaterstaat heeft goede voorzieningen en vluchtdeuren voor het geval er iets fout gaat. Toch willen we voorkomen dat er file in een tunnel ontstaat. Tunneldosering is een maatregel, waarbij we het aantal voertuigen beperken dat een tunnel inrijdt.

Indien er vlak na of in de tunnel file dreigt te ontstaan, schakelen we tunneldosering in. Met behulp van verkeersmanagementsystemen zorgen we ervoor dat de file niet in, maar vóór de tunnel komt te staan. Het verkeer rijdt daarna gedoseerd door de tunnelbuis.