Nieuws

Pech op de snelweg? Dit moet je doen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het kan je zomaar overkomen: een lekke band of een storing aan je motor. Het is dan belangrijk om op de juiste manier te handelen. We zien het nog geregeld fout gaan bij weggebruikers en dat is levensgevaarlijk.

Weten wat je moet doen als je pech krijgt onderweg? Luister hier de podcast.

Weginspecteur Alyssa en wegenwachter Wim

Sta je in de omgeving van Zwolle met pech langs de snelweg? Grote kans dat Alyssa in haar gele pick-up naar je toekomt. Benieuwd wat zij dan doet? En hoe jij het zo veilig mogelijk voor jezelf kunt maken in het geval van pech? Alyssa geeft handige tips.

Wegenwachter Wim helpt tijdens zijn dienst ongeveer 10 gestrande weggebruikers. Volgens hem is er een aantal dingen dat je vooraf kunt doen om pech zoveel mogelijk te voorkomen. Benieuwd welke dingen dat zijn? En wat moet je absoluut in je auto hebben als je op pad gaat? Wim vertelt het in deze ‘pech-aflevering’.

Luister de podcast

Deze podcast kun je hier beluisteren. Onze aflevering over 'rode kruisen' gemist? Luister deze dan hier. Daarin hoor je onder meer hoe wij optreden tegen het negeren van rode kruisen.

Meer weten over dit onderwerp?

In onze videoserie Studio Snelweg laat Marlous zien waar jij je voertuig het beste kunt parkeren als je pech hebt. Zo maak jij het voor jezelf een stukje veiliger op de weg. Bekijk hier de video.

Weginspecteur Alyssa en wegenwachter Wim

Foto links: weginspecteur Alyssa. Rechts: wegenwachter Wim