Nieuws

Pech op de snelweg… En nu?!

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bekijk de nieuwe aflevering. Onder de video vind je nog meer handige tips om goed voorbereid op pad te gaan.

Het nut van de hectometerpaaltjes

In een eerdere aflevering van Studio Snelweg vertelden we je al dat je locatie belangrijk is. De hectometerpaaltjes langs de weg vertellen precies waar je staat. Dat is handig om door te bellen aan ons en de hulpdiensten, zodat je zo snel mogelijk geholpen kan worden. Vervolgens is het belangrijk, terwijl je wacht op hulp, om zelf een zo veilig mogelijke situatie te creëren.

Extra gevaar

Er zijn verschillende situaties die voor extra gevaar kunnen zorgen als je langs de snelweg staat. Marlous had het al over de kantlijn, waar je met je voertuig te dicht langs kunt staan om door je pechhulpverlener geholpen te kunnen worden. Ook het weer kan een rol spelen: denk aan laaghangende zon, mist, regen of bijvoorbeeld sneeuw. Minder zicht of een gladde weg kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Verder kan het zijn dat je net na een bocht staat, waardoor andere weggebruikers je niet of minder goed zien.

Ga goed voorbereid op pad

Het is altijd handig om goed voorbereid op pad te gaan. Leg dus een veiligheidshesje en gevarendriehoek in je voertuig en zorg dat je telefoon is opgeladen. Ook is het altijd handig om bijvoorbeeld een paraplu en flesje water mee te nemen.

Wat de situatie ook is, het is erg belangrijk dat jij en je inzittenden zoveel mogelijk handelen als in bovenstaande video. Veiligheid boven alles!

Op pad met Wim van de ANWB

Wil je meer weten over dit onderwerp? Luister dan naar onze podcast Wegwijzer. In deze aflevering spreken we met Wim van de ANWB. Hij helpt tijdens zijn dienst zo'n tien pechklanten. Wim legt uit wat je kunt doen om pech zoveel mogelijk te voorkomen.