Nieuws

Periode van veel werkzaamheden aan Noord-Hollandse wegen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal een rijbaan vaak volledig moeten worden afgesloten. Van een aantal bruggen en viaducten versterken we de constructie zodat deze berekend is op de verwachte groei van het verkeer en zwaardere vrachtwagens.

A1 en A8

Eind juni pakten we al de A1 richting Amsterdam aan tussen de knooppunten Eemnes en Muiderberg. Momenteel werken we tot 11 augustus aan de A8 richting Amsterdam tussen de aansluiting met de N246 en het knooppunt Zaandam.  

A10

Op 31 juli starten we met groot onderhoud aan de A10 Noord tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Coenplein. We vervangen daar het asfalt en vernieuwen de voegovergangen. Verder zullen we ook de oude geluidsschermen vervangen. Deze werkzaamheden moeten op 10 augustus klaar zijn.

Ook werkzaamheden ten zuiden en westen van Amsterdam.

Ook werkzaamheden ten zuiden en westen van Amsterdam

 • A9: In de nachten van 21 tot 24 augustus sluiten we de rijbaan richting Haarlem af tussen de knooppunten Badhoevedorp en Rottepolderplein.

  Ook in de nachten van 2 tot 5 oktober sluiten we in die richting de rijbaan af, maar dan alleen tussen de knooppunten Rottepolderplein en Raasdorp.

  In beide gevallen geldt dat er overdag gewoon twee rijstroken beschikbaar zijn.
 • A200: Van 9 tot 12 oktober werken we aan de A200. We sluiten dan tijdens de nachten de rijbaan vanuit Amsterdam richting de A9 af tussen Halfweg en het knooppunt Rottepolderplein.
 • A4: In de nachten van 24 tot 29 augustus is de A4 richting Den Haag dicht tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Badhoevedorp.

  Tijdens de nachten van 14 tot 18 september is de rijbaan richting Amsterdam dicht tussen de knooppunten De Hoek en Badhoevedorp.

  In de nachten van 26 tot 30 oktober werken we dan weer aan de A4 richting Den Haag, waarbij de rijbaan tussen de knooppunten Badhoevedorp en De Hoek dicht is.

Ook werkzaamheden ten zuiden en westen van Amsterdam.

 • A44: Iets verder richting Den Haag werken we van 25 tot 29 september aan de A44 tussen het knooppunt Burgerveen en de aansluiting Noordwijkerhout. De rijbaan wordt daarvoor dag en nacht volledig afgesloten.
   
 • A10: Als we klaar zijn met de renovatie van de A10 Noord, gaan we nog werkzaamheden uitvoeren aan het knooppunt Amstel. De verbindingsboog vanaf de A10 uit de richting van Zaanstad naar de A2 richting Utrecht is aan onderhoud toe. Hier zullen we de verbindingsweg twee weekenden na elkaar afsluiten, te weten 16 tot 19 oktober en 23 tot 26 oktober.

Omleidingen en extra reistijd

We doen er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Toch is dit niet altijd mogelijk.
Tijdens de afsluitingen moet je dan ook rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. In sommige gevallen kan die oplopen tot meer dan een half uur. De omleidingen die worden ingesteld zullen door middel van gele borden en ook waar mogelijk met de elektronische borden boven de snelweg worden aangegeven.