Nieuws

Problemen op snelwegen door storm Corrie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De storm, die de naam Corrie draagt, zorgde op verschillende plekken voor ongelukken. Zo kantelde rond 10:00 uur op de A5 bij Amsterdam-Westpoort richting Hoofddorp een vrachtwagen. De weg was daarom dicht en verkeer werd omgeleid vanaf knooppunt Westrandweg via Schiphol (A10, A4, A9). 

Eerder op de dag waaide het dak van een bakwagen op de A9 richting Alkmaar. De politie was daar snel ter plaatse om de weg af te zetten. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Eerder op de dag waaide het dak van een bakwagen op de A9 richting Alkmaar.


De gekantelde vrachtwagen op de A5

Voorzorgsmaatregelen

Ook waaiden op verschillende plekken takken op de snelweg. Dat was bijvoorbeeld gebeurd op de A12 ter hoogte van Bunnik. Om ongelukken te voorkomen sloten we daarom de rechterrijstrook tijdelijk af voor het verkeer.

Op knooppunt Lunetten sloten we de verbindingsweg vanuit Gorinchem (A27) naar naar Arnhem (A12) af, omdat daar een boom deels op de weg lag. 

Verder zijn op de A27 in beide richtingen tussen Hagestein en Houten uit voorzorg de spitsstroken afgesloten geweest. Zo hadden weggebruikers meer ruimte, die ze vanwege harde zijwind goed konden gebruiken. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Ook waaiden op verschillende plekken takken op de snelweg.


Takken op de A12 bij Bunnik

Advies voor weggebruikers

Code oranje voor Friesland en Noord-Holland gold tot 12:00 uur. Weggebruikers in die provincies adviseerden we om de reis, waar mogelijk, uit te stellen tot na de ochtend. Wij vroegen aan diegenen die toch de weg opgingen om extra alert te zijn en de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen. 

Nieuwe updates

Hieronder vind je updates over de hinder op de snelwegen vanwege storm Corrie. We houden je op de hoogte van de actuele stand van zaken. 

Update 11:21 uur

De A20 richting Gouda is dicht tussen Moordrecht en knooppunt Gouwe, omdat er een boom de weg op is gewaaid. We leiden om vanaf knooppunt Terbregseplein via Den Haag (A20, A13, A12). We hebben ook goed nieuws: voor de provincie Friesland geldt vanaf nu code geel in plaats van code oranje. 

Update 11:42 uur

De A20 is weer vrij, net als de verbindingsweg op knooppunt Lunetten (A27) richting Arnhem (A12). Het einde van code oranje is in zicht, dus we lijken het ergste achter de rug te hebben. 

Update 12:06 uur

Code oranje is zojuist ook ingetrokken voor de provincie Noord-Holland. Op Groningen, Drenthe en Overijssel na (waar geen weerswaarschuwing van kracht is) geldt nu voor het hele land code geel. 

Update 13:32 uur

Er is al even niets nieuws meer te melden, maar nog altijd geldt 'gewoon' code geel in nagenoeg het hele land. We houden de situatie op de snelwegen dan ook nauwlettend in de gaten vanuit de verkeerscentrale en op de weg. 

Update 14:14 uur

Op knooppunt Lunetten zijn bomen omgewaaid. Daardoor zijn er twee verbindingswegen dicht: vanuit Utrecht (A27) naar Den Haag (A12) en vanuit Arnhem (A12) naar Hilversum (A27).

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Op knooppunt Lunetten zijn bomen omgewaaid.

Update 14:39 uur

Vanochtend kantelde een vrachtwagen op de A5 bij Amsterdam-Westpoort richting Hoofddorp. We hebben het incident zojuist afgehandeld en de weg helemaal vrijgegeven. 

Update 14:52 uur

We hebben de bomen weggehaald van de snelweg op knooppunt Lunetten. De twee verbindingswegen zijn weer open (zie update van 14:14 uur).

Update 15:09 uur

Vanwege de veiligheid sloten we eerder vandaag de spitsstroken op de A27 tussen Hagestein en Houten. De wegverkeersleider heeft deze stroken zojuist weer vrijgegeven voor het verkeer. Hier lees je meer over spitsstroken.

Update 17:21 uur

Het KNMI heeft code geel beëindigd voor zware windstoten in het land. Dit is de laatste update.