Nieuws

Regen en vakantieverkeer zorgen voor drukke vrijdagmiddagspits

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 12:00 uur begonnen de files op te lopen in aantal en in lengte. In het zuiden zagen we vooral op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven en op de A2 tussen Maasbracht en Eindhoven veel vertraging ontstaan door ongevallen.
De grootste drukte was te vinden in Noord-Brabant en Gelderland. Zo reed er ook op de A67 en A73 veel langzaamrijdend verkeer.

Rondom Rotterdam zorgden pechgevallen en ongevallen voor meer vertraging dan normaal in dat gebied. Op de A15 stond er tussen Rozenburg en de Botlekbrug meer dan een half uur vertraging na een ongeval. Hierdoor kwam het ook vast te staan op de aansluitende A4. Rond 17:00 uur kwam de weg daar weer vrij. Op de A16 was er meer dan drie kwartier vertraging tussen knooppunt Princeville en Dordtse Kil. Ook daar kwam rond 17:00 uur de weg weer vrij.

Omstreeks 16:00 uur landde er op de A1 bij Deventer in de richting van Apeldoorn een traumahelikopter. Deze moest assisteren na een ongeval waar een personenauto en vrachtwagen bij betrokken waren. Hier deed de politie een verkeersongevallenanalyse. De weg zal daar na de spits weer helemaal open kunnen.

Rond 17:00 uur waren we over de piek van de drukte heen en nam de intensiteit van de files af. 

Drukkere vrijdagen

We zien de afgelopen weken dat het steeds drukker wordt op de wegen en dat de vrijdagmiddag hierbij de kroon spant. Vorige week stond er op het hoogtepunt 443 kilometer, de start van de herfstvakantie voor regio's Noord en Midden was hier mede de oorzaak van. Vandaag stond er tijdens de piek 521 kilometer op de rijkswegen. 

De vijf drukste spitsen van dit jaar waren allemaal op de vrijdagmiddag.