Nieuws

Renovatie Heinenoordtunnel (A29): dit kun je verwachten

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanaf februari 2023 moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen in het weekend en in de nacht. Deze afsluitingen zijn in 1 rijrichting. En eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen afgesloten.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17 en lokaal verkeer kan via de Haringvlietbrug richting het zuiden of via de N217 richting het noorden. Om de hinder te kunnen beperken is het advies aan de weggebruikers om als dat mogelijk is hun reisgedrag aan te passen. Het openbaar vervoer blijft rijden en fietsen wordt gestimuleerd. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Voor afsluitingen in de andere maanden verwijzen we naar de planning op de website.

Vanaf 9 juni vinden er werkzaamheden plaats aan de Haringvlietbrug (A29) en is deze dicht voor het wegverkeer. De data van alle afsluitingen in 2023 van zowel de tunnel als de brug, vind je hier.

Hoe leiden we je om tijdens de werkzaamheden?

Als de Heinenoordtunnel in de richting van Rotterdam is afgesloten, wordt verkeer omgeleid vanaf knooppunt Noordhoek via de A17, A16 en A15. Verkeer van de Hoeksche Waard volgt de N217 en vervolgens de A16. Bij afsluitingen in de andere rijrichting wordt verkeer vice versa omgeleid. Weggebruikers richting Goeree-Overflakkee kunnen via de Haringvlietbrug of omrijden via de de A15 en N57.

Hoe kun je de hinder voor jezelf en anderen beperken?

Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de omleidings- en adviesroutes. Daarnaast treffen we maatregelen om het verkeer te kunnen laten om- en doorrijden. Zelf kun je ook de hinder voor jezelf en anderen beperken en files vermijden door altijd goed voorbereid op pad te gaan:

  • Check voor vertrek de data van de afsluitingen op de website en de actuele verkeersinformatie.
  • Reis indien mogelijk op een andere manier. Bijvoorbeeld met de bus of fiets in plaats van de auto. Bussen blijven rijden volgens dienstregeling en tijdens de afsluitingen in beide rijrichtingen pendelbussen tegen een aantrekkelijk tarief met een directe verbinding tussen busstation Heinenoord en de stations Rotterdam Zuidplein, Lombardijen en Barendrecht. En de buis voor (brom)fietsers van de Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar
  • Werk thuis indien mogelijk.
  • Reis je wel naar je werk, reis dan als het kan buiten de spitsen en reis samen met een collega/collega‚Äôs als dat mogelijk is.

Lees hier verder wat je kunt doen en wat wij doen om de hinder te beperken.

Bord ten behoeve van renovatie Heinenoordtunnel. Gereed december 2024