Nieuws

Roer- en Swalmentunnel (A73) dicht voor onderhoud

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Beide tunnels zijn in 2008 opgesteld en een deel van de technische systemen is toe aan vervanging. Zo worden bijvoorbeeld onder meer camera’s, verlichting, de omroepinstallatie, tunnelventilatie en het systeem voor hoogtedetectie vervangen. Verder worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en wordt onderhoud aan betonconstructies gedaan.

Wanneer zijn de tunnels afgesloten?

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, worden de tunnels deels of volledig afgesloten. Op de volgende datums zijn we aan het werk:

  • Van vrijdag 14 juli 21.00 tot vrijdag 4 augustus 21.00 uur zijn de tunnels in de richting van Venlo dicht;
  • Van vrijdag 4 augustus 21.00 uur tot zaterdag 5 augustus 09.00 uur zijn de tunnels in beide richtingen dicht;
  • Van zaterdag 5 augustus 09.00 uur tot vrijdag 25 augustus 21.00 uur zijn de tunnels in de richting van Maastricht dicht;
  • Van vrijdag 25 augustus 21.00 uur tot maandag 28 augustus 06.00 uur zijn de tunnels in beide richtingen dicht;
  • Van vrijdag 1 september 21.00 uur tot maandag 4 september 06.00 uur zijn de tunnels in beide richtingen dicht (deze werkzaamheden gaan niet door).

Verkeershinder en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn er regionale en lokale omleidingsroutes. Over de bereikbaarheid van Roermond en omgeving én de verwachte hinderlocaties is meer informatie te vinden op de website van Midden-Limburg Bereikbaar.

Hoe kun je de hinder voor jezelf en anderen beperken?

We adviseren weggebruikers om – waar mogelijk – thuis te werken, gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets te pakken of buiten de spits te reizen. Daarnaast worden diverse mobiliteitsmaatregelen aangeboden. In de hinderperiode volgt een kortingsactie voor het reizen met het OV en krijg je de mogelijkheid om een e-bike te lenen.

Met de app Slimmer Reizen Challenge van Midden Limburg Bereikbaar stimuleren én belonen we slimmer reisgedrag. Ga je toch met de auto op pad? Check dan voor vertrek altijd de actuele verkeersinformatie.