Nieuws

Sijtwendetunnel (N14) gefaseerd dicht voor werkzaamheden

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De Sijtwendetunnel bestaat uit 3 afzonderlijke tunnels; de Vliettunnel, de Parktunnel en de Spoortunnel. De werkzaamheden worden in 6 fasen uitgevoerd, waarbij steeds 1 van de 3 tunnels in 1 rijrichting wordt afgesloten. De kruispunten tussen de tunnels blijven open voor het verkeer.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats en wat is de hinder?

Op zondag 4 februari starten we in fase 1 met het vervangen van de verlichting in de Vliettunnel. In de eerste drie fasen werken we in de tunnelbuizen richting Den Haag, vervolgens gaan we in drie fasen terug in de richting van de A4. We verwachten per rijrichting 7 weken bezig te zijn met deze werkzaamheden, steeds van zondagavond 21.00 uur tot zaterdagochtend 06.00 uur. In de weekenden zijn alle tunnels open en is bijvoorbeeld de Westfield Mall of the Netherlands bereikbaar.

Tekst gaat verder onder de video

In onderstaande afbeelding vind je alle gefaseerde afsluitingen van de Sijtwendetunnel.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Afsluitingen kaartje Sijtwendetunnel

De volledige planning van de werkzaamheden vind je hier.

Hoe leiden we verkeer om tijdens de werkzaamheden?

In de eerste drie fasen voeren we werkzaamheden uit in de tunnels richting Den Haag. Tijdens de eerste fase werken we van zondag 4 februari tot zaterdag 24 februari in de Vliettunnel, dan leiden we het verkeer om via onderstaande route.

Tekst gaat verder onder de foto

afsluiting-vliettunnel_tcm26-332069

De gedetailleerde omleidingsroutes voor fase 1 vind je hier. De omleidingen tijdens de andere fasen worden op een later moment toegevoegd aan deze webpagina.

Wat gaan we doen?

Tijdens de afsluiting van de tunnel voeren we werkzaamheden uit om de veiligheid in de tunnel te blijven garanderen. We gaan de verlichting vervangen, want als de verlichting zou uitvallen moet de tunnel dicht. Er worden ook gelijk andere noodzakelijke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd, zoals renovatie van de blusleidingen. Door deze werkzaamheden te combineren wordt hinder door afsluitingen de komende jaren beperkt.

Meer informatie werkzaamheden Sijtwendetunnel

Je vindt meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.