Nieuws

Spitsrecord dit jaar: 377 kilometer file tijdens vrijdagmiddagspits

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Tijdens de spits zagen we meerdere flinke files staan in het land. Zo was het aansluiten op de ring A10 voor de Coentunnel. Dit kwam door een dichte afrit op de aansluitende A8 vanwege een ongeval op de provinciale N516.

Ook in regio Rotterdam had men te maken met vertraging. Zo waren er bij Dordrecht-Centrum twee rijstroken dicht. Daar belandde een personenauto op zijn kop. In beide richtingen stond file.

Door de aangepaste situatie op de A29 bij de Haringvlietbrug stond om 17:00 uur in de richting van Rotterdam zo’n 6 kilometer file. De andere kant op, naar Sabina, stond op dat tijdstip 8 kilometer file.

Het zijn niet alleen files door de zogenoemde incidenten. Zo zagen we op verschillende plekken ook vertraging door verkeersaanbod. Bijvoorbeeld op de A12 ter hoogte van knooppunt Grijsoord.

Steeds drukker op de weg

We zien dat het afgelopen weken steeds drukker wordt op de weg. Daarbij valt het op dat vrijdagmiddag het drukste moment van de week is, maar ook op andere dagen neemt de drukte over het algemeen toe.

Zo stond vorige week donderdag (9 september) in de ochtendspits zo’n 82 kilometer file. Gisteren (16 september) liep dit in de ochtend op tot 143 kilometer. We adviseren weggebruikers dan ook om hun route te checken voor vertrek op rwsverkeersinfo.nl.

A16 Dordrect

Foto: door het incident op de A16 bij Dordrecht-Centrum liep de vertraging na 16:00 uur op tot zo’n 14 kilometer.