Nieuws

Terugblik: de drie populairste afleveringen van Wegwijzer

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In iedere aflevering delen we interessante weetjes en geven we een uniek kijkje achter de schermen. Zo ontdek je wat er gebeurt op de Nederlandse snelwegen.

Jeffrey en Iskander reisden voor de podcast Wegwijzer stad en land af om bijzondere verhalen op te halen. Waaronder bij brandweerman Marc in Rosmalen, weginspecteur Jeroen in Groningen, verkeerspsycholoog Anke in Utrecht en meteoroloog Marcel (KNMI) in De Bilt.

De terugblik kun je hier luisteren. Hieronder zie je welke afleveringen in de terugblik voorkomen.

1. Gespot: dier op de snelweg

Dit was onze allereerste aflevering. Op een zomerse, doordeweekse dag in 2020 stapten we de auto in en reden naar de dierenambulance in Utrecht. Hier spraken we met Hettie. We wilden namelijk weten wat er gebeurt als er een dier óp of langs de snelweg loopt.

2. Ernstig ongeluk: politie start een onderzoek

Als er een ernstig ongeval gebeurt, komen Dries en Jimmy van de politie vaak ter plaatse voor een ongevalsonderzoek. Dat kan betekenen dat de weg enkele uren dicht moet. In deze aflevering hoor je onder meer waarom de politie onderzoek doet én welke sporen de agenten zoeken. 

3. Let op! Spookrijder op de weg

We krijgen regelmatig meldingen van spookrijders binnen. Het is dan alle hens aan dek voor onze wegverkeersleiders. Zij spelen een belangrijke rol om weggebruikers te waarschuwen. In deze podcast hoor je hoe wegverkeersleider Egbert zo’n melding krijgt en wat hij dan doet.

Luister de podcast

Luister hier de terugblik van Wegwijzer. Benieuwd de andere afleveringen? Kijk dan op deze pagina.

Dierenambulance en politieagenten

Foto links: Hettie van de dierenambulance. Rechts: politieagenten Jimmy en Dries.

Wegverkeersleider Egbert

Foto: wegverkeersleider Egbert in de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat.