Nieuws

Uitgesteld bergen, wanneer doen we dat?

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij een ongeval of pechgeval zorgen wij ervoor dat hulpdiensten veilig en snel kunnen werken en dat voertuigen zo snel mogelijk worden weggehaald, terwijl het verkeer daar zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Uitgesteld bergen

Het bergen van grote voertuigen vraagt meer tijd dan de berging van personenauto’s. Het kan zijn dat de lading moet worden opgeruimd of moeten worden overgeladen. Ook kan het voorkomen dat een vrachtwagen op zijn kant ligt en we de hulp van een (telescoop)kraan of hefkussen nodig hebben. Dit kan voor file zorgen, dus als een ongeval met zo’n voertuig in de spits plaatsvindt zetten we dit voertuig zo neer dat deze geen overlast veroorzaakt en bergen we op een later moment. Wij noemen dit uitgesteld bergen. Als er gevaarlijke stoffen of zwaargewonden zijn gevallen, bergen we meteen.

Anti-kijkschermen

Omdat de veiligheid van slachtoffers, hulpverleners en weggebruikers altijd centraal staat, gebruiken we in sommige gevallen anti-kijkschermen. Deze belemmeren het zicht van de andere rijstroken en rijbaan. Dit vermindert kijkersfiles en zorgt voor een betere doorstroming en veiligheid voor het overige verkeer.