Nieuws

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Veel mensen hebben vanwege de paasdagen een lang weekend vrij en zullen er naar verwachting op uittrekken. De drukte start naar verwachting al vroeg in de middag. Ook wordt er wisselvallig weer verwacht, waardoor de drukte nog eens extra kan toenemen.

In combinatie met de normale verkeersdrukte op donderdagavond, verwachten we daarom een zeer drukke spits die al vanaf het middaguur kan beginnen. Vorig jaar zagen we op de donderdag voor het paasweekend een filerecord van 933 kilometer. Dit kwam door een combinatie van extra verkeersdrukte, slechte weersomstandigheden en een dichte Ketheltunnel. In 2022 stond er respectievelijk 430 kilometer file.

Houd het hele weekend rekening met verkeersdrukte

Ook in het weekend moet je rekening houden met mogelijk extra drukte. Met name tweede paasdag verwachten we extra drukte. Vooral recreatiegebieden, zoals bossen, plassen en stranden, zullen waarschijnlijk meer publiek trekken. Maar ook op de rijkswegen rond attractieparken en meubelboulevards kan het drukker zijn.

Werkzaamheden in het paasweekend

Weggebruikers die van Den Haag richting het zuiden willen, moeten er bovendien rekening mee houden dat de Beneluxtunnel van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur afgesloten is. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden aan de tunnel en hoe we het verkeer omleiden.

Verkeer richting Utrecht moet van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur rekening houden met een afsluiting tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem. Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Via ons Twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.