Nieuws

Meer verkeersdrukte verwacht tijdens paasweekend

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Veel mensen hebben vanwege de paasdagen een lang weekend vrij en zullen er naar verwachting op uittrekken. Mogelijk al in de middaguren nadat de scholen uit zijn. De donderdagavondspits is doorgaans de drukste spits van de week en bovendien lijkt het erop dat de avondspits regenachtig gaat verlopen.

In combinatie met de normale verkeersdrukte op donderdagavond, verwachten we daarom een zeer drukke spits die al vanaf het middaguur kan beginnen.

Houd het hele weekend rekening met verkeersdrukte

Ook in het weekend moet je rekening houden met mogelijke files. Met name tweede paasdag verwachten we extra drukte. Vooral recreatiegebieden, zoals bossen, plassen en stranden, zullen waarschijnlijk meer publiek trekken. Maar ook op de rijkswegen rond attractieparken en meubelboulevards kan het drukker zijn.

Werkzaamheden Heinenoordtunnel

Weggebruikers die van Rotterdam in de richting van het zuiden willen, moeten er bovendien rekening mee houden dat de Heinenoordtunnel van vrijdag 22:00 uur tot dinsdag 05:00 uur afgesloten is. In dit artikel lees je hoe je wordt omgeleid en waar we nog meer aan de weg werken dit weekend.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Via ons Twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.