Nieuws

Veel hinder verwacht door groot onderhoud A9

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp sluiten we de weg telkens in één richting af en leiden al het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Ook sluiten we geregeld op- en afritten af.

Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid voor de veiligheid van het verkeer en de wegwerkers verlaagd naar 70 kilometer per uur. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Wat houdt het werk in?

Tijdens de afsluiting vernieuwen we het asfalt en herstellen de vangrails en bermen. Zo kan de weg na de werkzaamheden weer jarenlang mee. Een overzicht van de afsluitingen en omleidingen bij deze werkzaamheden is te vinden op de website van het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Nachtelijke afsluitingen knooppunt Velsen

In de nachten van 23 tot 25 augustus werken we aan het knooppunt Velsen. We sluiten daarbij de A9 richting Alkmaar af. Tijdens die afsluiting kan je omrijden via de Velsertunnel in de A22.

Bij mooi weer extra drukte naar stranden

Omdat de werkzaamheden in de zomervakantie plaatsvinden, verwachten we met mooi weer extra drukte richting de stranden. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis. Check voor vertrek de actuele verkeerssituatie, zodat je weet waar je aan toe bent en de juiste keuze kunt maken.

Door bij mooi weer te kiezen voor een ander vervoermiddel, bijvoorbeeld fiets of trein, voorkom je dat je onnodig lang in de file staat. Kies je dan toch voor de auto, zorg er dan voor dat je goed voorbereid op pad gaat en voldoende drinken in de auto meeneemt.

Op onderstaande kaart zijn alternatieve routes zichtbaar. 

Ook werkzaamheden tussen Badhoevedorp en Holendrecht

Van 27 tot 30 augustus werken we ook aan de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. We verbreden dat deel van de A9 naar vier rijstroken per rijrichting. Ook leggen we een wisselbaan aan. Op- en afrit Amstelveen-Stadshart sluiten we tijdens deze dagen aan de zuidzijde (richting Holendrecht) af.

Weetjes over grootschalige werkzaamheden

Wil je meer weten over grootschalige werkzaamheden? Luister dan onze podcast. Hierin geven we een uniek kijkje achter de schermen.