Nieuws

Veel vertraging A50 door ongeval bij knooppunt Waterberg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident levert behoorlijk veel verkeershinder op tijdens de dinsdagochtendspits voor de overige weggebruiker. Je moet rekening houden met een vertraging van ruim een uur.

Er zal een zogeheten telekraan aan te pas moeten komen om de betonnen platen over te laden. Dit zal na de ochtendspits gebeuren. We gaan proberen om in ieder geval tijdens de bergingswerkzaamheden in eerste instantie één rijstrook open te laten voor het verkeer.

Wanneer de bergingswerkzaamheden klaar zijn zal er nog een spoedreparatie plaatsvinden aan de geleiderail. Het is nog niet bekend of dit direct zal gaan plaatsvinden of op een later tijdstip gaat gebeuren.

Moet je richting Arnhem? Dan wordt je voorlopig omgeleid vanaf het knooppunt Beekbergen over de A1, A30 en de A12.

Update: 09:39 uur

De geleiderail gaan we vanaf vanavond 19:00 uur repareren. Rijstrook 3 (de meest rechter rijstrook) zal dan worden afgesloten. Als de berging na de ochtendspits voltooid is zal er tot vanavond een snelheidsbeperking gelden op rijstrook 3 van 70 kilometer per uur.

Tekst gaat verder onder de foto.

C62

Update: 11:32 uur

De telekraan is druk bezig op de A50 en de bergingswerkzaamheden zijn in volle gang. De vertraging richting Arnhem voor het knooppunt Waterberg is nog vrij fors. Op dit moment zeventig minuten.

Tekst gaat verder onder de foto.

IMG-20220614-WA0001

Update: 13:40 uur

De betonplaten zijn overgeladen en de bergingswerkzaamheden zijn nu klaar. De vertraging is iets afgenomen en is momenteel nog bijna 50 minuten, maar zal dus verder gaan afnemen. Alle rijstroken inclusief spitsstrook zijn vrijgegeven met snelheidsbeperking.

IMG_20220614_101252

Update 15:12 uur

Vanavond gaan we zoals gepland om 19:00 uur beginnen met de spoedreparatie aan de vangrail. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden om 22:00 uur afgerond.

Tekst gaat verder onder foto.

C63

Update 21:00 uur

De werkzaamheden op de A50 zijn iets uitgesteld. We verwachten dat de reparatie aan de vangrail rond middernacht afgerond is. Dit was de laatste update.

Werkzaamheden A50 vangrail