Nieuws

Veilig de weg op in de winter

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Tip 1. Vervangen van de ruitenwisservloeistof

Het is belangrijk om goed zicht te hebben. De juiste ruitenwisservloeistof speelt een belangrijke rol. Hiermee kan je de voor- en achterruit reinigen tijdens het rijden. Wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt is het aan te raden om dit te vervangen voor antivries vloeistof. Deze vloeistof is over het algemeen blauw. In de zomer gebruik je de vaak de roze variant. Op het moment dat je dit niet doet, bestaat er een kans dat de vloeistof bevriest. Dit kan tijdens het rijden gevaarlijke situaties opleveren.

Tip 2. Leg een warme jas in de auto

Je hoopt het niet, maar het kan altijd gebeuren; autopech. In deze tijd van het jaar is het niet fijn om alleen met een trui buiten te staan. Zorg dat je altijd warme kleding in de auto neerlegt voor vertrek. Een warme jas is geen overbodige luxe.

Tip 3. Bekijk de weersvoorspelling voor vertrek

Houd altijd de weersinformatie in de gaten. Wordt er slecht weer verwacht? Ga dan bij jezelf te raden of het echt nodig is om de auto te pakken. Veiligheid staat voorop. Een mistbank, hevige regenbui of gladheid maken het autorijden een stuk lastiger. Moet je toch de weg op? Pas dan je rijgedrag aan en vertrek tijdig.

Tip 4. Autoruit krabben

Het ijsvrij maken van de ruiten is belangrijk. Wanneer er ijs op je autoruit ligt, kan dit het zicht belemmeren tijdens het rijden. Zorg dat je voor vertrek het ijs hebt weggehaald. Dit kan met een ijskrabber. Zeker in de winter is het belangrijk om er een in je auto te hebben. Rijden met slecht zicht is niet alleen gevaarlijk, het kan ook een boete opleveren.