Nieuws

Velsertunnel (A22) richting Haarlem dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanavond om 20:00 uur gaat de tunnel vanwege reparatiewerkzaamheden in beide richtingen dicht. Tot die tijd wordt verkeer richting Haarlem omgeleid via de Wijkertunnel (A9). Na 20:00 uur leiden we het verkeer in beide richtingen via deze omleidingsroute om.

Schade aan verrijdbare vangrail

In de nacht van maandag op dinsdag werden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in de tunnel. Verkeer richting Alkmaar werd met behulp van een verrijdbare vangrail door de andere tunnelbuis geleid. Tijdens de werkzaamheden heeft een automobilist deze verrijdbare vangrail aangereden. Dit heeft voor flinke schade gezorgd.

De verrijdbare vangrail is defect en kan niet meer worden verplaatst. Hierdoor blijft het verkeer richting Alkmaar gebruik maken van de andere tunnelbuis en wordt het verkeer richting Haarlem omgeleid via de Wijkertunnel.

Reparatie

Om de vangrail te verwijderen en de reparatie goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de tunnel in beide richtingen af te sluiten. Van dinsdag 20.00 uur tot woensdag 05.00 uur is daarom de Velsertunnel helemaal dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel (A9). Om de verkeershinder te beperken sluiten we de tunnel na de avondspits af.

Storing maandag

Maandag was de Velsertunnel lange tijd afgesloten voor verkeer van Haarlem richting Alkmaar. Een storing in de verkeersregelinstallatie zorgde voor verkeershinder. De stremming van dinsdag heeft geen relatie met de storing in de verkeersregelinstallatie van maandag.

Verkeer wordt met behulp van een verrijdbare vangrail omgeleid.

Bij een aanrijding in de nacht van maandag op dinsdag is de verrijdbare vangrail, die wordt gebruikt om verkeer via een andere tunnelbuis te leiden, beschadigd.