Nieuws

Verbindingsweg Terbregseplein (A16/A20) drie weekenden dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Tijdens de afsluiting wordt gewerkt aan de realisatie van de fundering voor de nieuwe fly-over bij het Terbregseplein.

Omleiding

Verkeer vanuit Dordrecht richting Den Haag kan omrijden vanaf het knooppunt Ridderkerk-Noord over de A15 en de A4. Je rijdt dan de route via de Beneluxtunnel. Verkeer naar Gouda kan via de A16 bij het knooppunt naar de A20 richting Gouda. Houd tijdens de afsluitingen rekening met een langere reistijd. Check voor vertrek ook altijd even de actuele verkeersinformatie

Overige weekenden

We zijn bezig met het verbeteren van de bereikbaarheid van Rotterdam en de leefbaarheid van de omwonenden van de A13 en de A16. Deze werkzaamheden maken daar deel van uit. We werken nog twee weekenden aan deze verbindingsweg, waardoor deze dicht is op de onderstaande data:

Vrijdag 7 augustus 22.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur
Update 7 augustus: De werkzaamheden zijn eerder goed verlopen, waardoor de werkzaamheden in het weekend van 7 augustus niet doorgaan. De verbindingsweg blijft dus gewoon open. 

Vrijdag 2 oktober 22.00 uur tot maandag 5 oktober 05.00 uur

De doelgroepenstrook voor vrachtverkeer is dicht van 31 juli 22.00 uur tot 23 augustus 05.00 uur

Omdat vrachtverkeer buiten de weekendafsluitingen ook gebruik mag maken van de overige rijstroken, moet je rekening houden met hinder. Er is dan voor het vrachtverkeer namelijk geen aparte rijstrook beschikbaar.

Betere bereikbaarheid

We zijn er al enige tijd mee bezig, maar vanaf 2024 moet de doorstroming aan de noordkant van Rotterdam een stuk beter gaan verlopen. De verkeersdrukte op een deel van de A13 (bij Overschie) en de A20 (tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein) zal dan aanzienlijk minder worden.

We maken een verbinding tussen het knooppunt Terbregseplein en de A13 bij Overschie door de A16 over een lengte van elf kilometer te verlengen en vervolgens aan te sluiten op de A13. In de aanloop naar de werkzaamheden is rekening gehouden met natuur en milieu. Om geluidsoverlast door verkeer te voorkomen, wordt voor het nieuwe deel van de A16 extra geluiddempend asfalt gebruikt. Ook komen er 4,5 meter hoge geluidsschermen.

Om je een helder beeld te geven over de werkzaamheden en hoe de situatie er uiteindelijk uitziet, kun je onderstaand filmpje bekijken.