Nieuws

In onze verkeerscentrales en op de weg gaat het werk gewoon door

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Helft minder verkeer op de snelwegen

De afname van het verkeer op de rijkswegen is goed merkbaar. Zo zien wij op dit moment ongeveer 50% minder verkeer op de weg. Ook zijn er vrijwel geen files. Ter vergelijking: in deze periode van het jaar kunnen er spitspieken voorkomen van ongeveer 250 kilometer. Op 9 april 2020 was de piek in de ochtend slechts 12 kilometer. De 'spitsen' die wij zien leveren dan ook verder geen hinder op voor het verkeer.

Het bijzondere aan deze situatie is dat het nu juist rustiger is op de snelwegen op tijdstippen waarop het normaal gesproken spits is. We zien op die momenten tot wel 60% minder verkeer rijden.

Het werk gaat gewoon door

Dagelijks zorgen de medewerkers van Rijkwaterstaat ervoor dat weggebruikers veilig en vlot van A naar B kunnen blijven gaan, daar verandert het coronavirus niets aan. Wel is de werkwijze aangepast op de maatregelen/advies van het RIVM. Zo zorgen we ervoor dat het verkeer op de snelwegen zo goed mogelijk doorstroomt ook als er onverhoopt een incident plaatsvindt. Onze wegverkeersleiders en weginspecteurs zorgen als gebruikelijk na een incident voor een vlotte en veilige afhandeling.

Ter illustratie een meetpunt op de A2 bij Vinkeveen dat de afname van het verkeer goed laat zien: