Nieuws

Versneld bergen tijdens hitteprotocol door tropische temperaturen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hitteprotocol: versneld bergen
De veiligheid van weggebruikers staat altijd centraal. We helpen weggebruikers in nare of onveilige situaties zo snel en vaardig als mogelijk. Als het hitteprotocol van kracht is, sturen wij sneller een bergingsbedrijf aan om voertuigen nóg eerder van de snelweg te halen. Met versneld bergen voorkomen we dat mensen lange tijd stil komen te staan in de hitte. Ook gestrande automobilisten die veilig staan, verplaatsen we in dat geval naar een locatie met voorziening zoals een benzinestation of verzorgingsplaats. En dus niet naar de eerst mogelijke veilige plek, die dikwijls zonder voorziening is. Het hitteprotocol geldt vanaf morgen 24 juni 2020 voor alle provincies, behalve Friesland, Groningen en Drenthe. Deze maatregel wordt ingezet tussen 10:00 uur en 20:00 uur.

Wat kun je zelf doen?
Met pech langs de weg staan is vervelend, vooral als het erg warm is. Het asfalt kan als gevolg van het warme weer namelijk hoge temperaturen bereiken, waardoor het nog warmer aanvoelt. Daarom adviseren wij om voor vertrek zelf ook maatregelen te treffen. Neem bijvoorbeeld een flesje water mee. En ook al is er geen wolkje aan de lucht: gooi die paraplu in de auto! Die kun je dan gebruiken als parasol om jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Wat doe je altijd?
Check voordat je vertrekt de actuele verkeersinformatie op onze website. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan.