Nieuws

Vervanging viaduct A16 over de Hoofdweg Rotterdam

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats en wat is de hinder?

Er is gekozen voor een bouwmethode die de minste hinder oplevert, maar toch is hinder voor het verkeer niet te voorkomen.

Van vrijdagavond 26 april 22:00 uur tot maandagochtend 29 april 05:00 uur, het weekend van Koningsdag, gaat de A16 richting Dordrecht dicht tussen knooppunt Terbregseplein en afrit Rotterdam-Kralingen (26). We adviseren om niet om te rijden via de lokale wegen. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A20 en de A15.

Tekst gaat verder onder het omleidingskaartje

A16 afsluitingen

Hemelvaartweekend

Van woensdagavond 8 mei 20:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur, rondom Hemelvaart, is de A16 richting de A20 (naar het noorden) afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk en knooppunt Terbregseplein. Verkeer wordt omgeleid via de A15, de A4 en de A20.

Tekst gaat verder onder het omleidingskaartje

Afsluiting omleiding A16 Hemelvaart landscape

Let op: Tijdens het weekend van Hemelvaart vinden er meerdere afsluitingen plaats ter hoogte van het Terbregseplein. De werkzaamheden voor de aanleg van de A16 Rotterdam worden gecombineerd met de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug. Gemeente Rotterdam voert dit weekend ook werkzaamheden uit aan de Cornelis van Beverenbrug. Ook op meerdere plekken in het centrum van Rotterdam wordt gewerkt, waaronder aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein.

Tips om hinder te beperken

  • Reis indien mogelijk op een andere manier, bijvoorbeeld door te kiezen voor openbaar vervoer of een alternatieve route.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie.

Wat gaan we doen?

Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg wordt in 2024 en 2025 vervangen. Er komt een tijdelijke wegverlegging aan de westzijde van het viaduct, zodat het verkeer gebruik kan blijven maken van de A16 richting Dordrecht. Ook komt er tijdens de bouw van het nieuwe viaduct aan de oostzijde een tijdelijke hulpbrug voor het verkeer richting het Terbregseplein.

Tekst gaat verder onder de foto

Vervangen viaduct Hoofdweg_luchtfoto_mrt2024-min

Meekijken met de werkzaamheden?

Op donderdag 9 mei tussen 12:00 - 19:00 uur en vrijdag 10 mei tussen 10:00 - 21:00 uur kun je via een livestream meekijken met de werkzaamheden aan de Hoofdweg naar de A16. Live meekijken kan via deze link.

Meer informatie over deze werkzaamheden en het project A16 Rotterdam

Op de website van Rijkswaterstaat lees je meer over de werkzaamheden die plaatsvinden in het Koningsdag- en Hemelvaartsweekend.

In 2018 is Rijkswaterstaat gestart met de aanleg van de A16 Rotterdam. Als de A16 Rotterdam eind 2025 wordt opengesteld, wordt het minder druk op de A20 tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein in Rotterdam. De omgeving wordt beter bereikbaar en er is minder sluipverkeer in omliggende wijken. De A16 Rotterdam is de eerste energieneutrale snelweg met een tunnel. Meer informatie vind je op de projectwebsite van de A16 Rotterdam.