Nieuws

Voorjaarsvakantie in regio's Midden en Zuid: vrijdag extra drukte verwacht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het begin van de voorjaarsvakantie denk je al gauw aan lange files op de Fernpas, maar ook op onze eigen snelwegen kan het tot de nodige vertraging leiden.

Vroege vrijdagavondspits

Traditioneel gezien ontstaan bij het begin van de voorjaarsvakantie de eerste files al vlak na de lunch. Niet alleen richting de grens, maar ook rond onze eigen recreatiegebieden kan het al vroeg in de middag druk worden. Moet je vrijdagmiddag op pad? Kom dan niet voor verrassingen te staan en check voor vertrek de actuele verkeersinfo.

Ga veilig op pad

Rond de start van de vakanties zien we ook veel mensen bepakt en bezakt de weg op gaan. Afgelopen weekend hebben we meerdere dakkoffers en zelfs een snowboard van de weg moeten halen, nadat deze niet goed bevestigd waren. Ga je dus met extra lading op pad? Zorg en dan voor dat deze goed en veilig vastzit.

Ga daarnaast goed uitgerust op reis en neem wat extra eten en drinken mee. Zo ben je goed voorbereid als je onverhoopt alsnog in de file terechtkomt.

Weekendwerkzaamheden

Ben je van plan om zaterdag of zondag op pad te gaan? Dan doe je er goed aan om te checken waar we aan de weg werken. Je kunt namelijk te maken krijgen met omleidingen én dus extra reistijd. Lees hier meer.

Voorjaarsvakantie in regio's Midden en Zuid: vrijdag extra drukte verwacht.