Nieuws

Vrachtwagen door middenberm op A73

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond half 11 belandde een vrachtwagen op de vangrail in de middenberm. De vrachtwagen is geborgen, maar de vangrail is dusdanig beschadigd dat deze vervangen moet worden. Omdat vangrails voorkomen dat voertuigen van de weg raken, kantelen of de middenberm doorkruisen is het van belang dat deze direct hersteld worden.

In beide richtingen is een rijstrook dicht. Verkeer richting Maasbracht wordt vanaf knooppunt Ewijk omgeleid via de A50, A2 en A67. Verkeer in de andere rijrichting volgt deze route vice versa vanaf knooppunt Zaarderheiken.

Update 14:50 uur

Omdat in beide rijrichtingen nog een rijstrook dicht is, staat in beide richtingen een file van zo'n tien tot vijftien minuten. Weggebruikers moeten ook in de spits rekening houden met vertraging. Naar verwachting is de weg om 18:00 uur weer vrij.

Update 16:40 uur

De avondspits is in volle gang en dat betekent ook dat de vertraging op de A73 oploopt. In de richting van Maasbracht is de vertragingstijd een half uur over vijf kilometer. In de andere rijrichting is de vertragingstijd twintig minuten. Voorlopig blijft het advies om de omleidingsroute te volgen. Ook na de avondspits zal in beide rijrichtingen nog een rijstrook dicht blijven; de werkzaamheden duren namelijk langer dan gepland. Naar verwachting is de weg om 21:30 uur weer vrij.

Update 19:30 uur

De linkerrijstrook is in beide richtingen nog steeds afgesloten. De files zijn inmiddels wel verdwenen, dus omrijden is niet langer sneller. Zoals het ernaar uit ziet, blijft de eerder vermeldde tijd van 21:30 uur ongewijzigd.

Update 20:10 uur

De werkzaamheden verliepen sneller dan verwacht. De weg is in beide richtingen weer helemaal vrij. Dit was de laatste update.