Nieuws

Vrachtwagen gekanteld op de A12

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeluk gebeurde tussen knooppunt Lunetten en de afslag naar Houten. De vrachtwagen ligt gedeeltelijk op de weg en drie rijstroken zijn afgesloten. Vanwege een oplopende file is een eerdere omleiding vanaf knooppunt Lunetten aangepast naar een omleiding vanaf knooppunt Oudenrijn. Verkeer richting het oosten van het land wordt omgeleid via de A2, A15 en A50.

Update 13:15 uur

Om hulpdiensten veilig te laten werken, is de weg bij knooppunt Lunetten nu in beide richtingen helemaal dicht. Verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Maanderbroek omgeleid via A30, A1 en A28.

Update 13:50 uur

De weg is in beide richtingen weer open. Dat houdt in dat het verkeer richting Utrecht weer alle rijstroken tot de beschikking heeft. Richting Arnhem zijn nog drie rijstroken afgesloten. Het advies blijft om de omleiding te volgen. Tussen knooppunt Oudenrijn en het ongeluk staat namelijk file, hier goed te zien op onze camera's. De verwachting is dat de weg pas in de avonduren weer helemaal vrijgegeven wordt.

Update 14:45 uur

Een kraanwagen is aanwezig om de gekantelde vrachtwagen weer overeind te zetten. In deze podcast leggen we uit waarom het bergen van een gekantelde vrachtwagen soms uren kan duren. Het bergen van deze vrachtwagen is ook een hele klus; naar verwachting is de weg om 20:00 uur vanavond weer helemaal vrij.

Update 15:30 uur

De vrachtwagen is leeggehaald en staat inmiddels ook weer overeind. De berger is nu bezig om de vrachtwagen weg te halen. De vertraging blijft gelijk; vanaf knooppunt Oudenrijn kom je in de file. Voor verkeer richting Arnhem blijft het advies om de omleidingsroute te volgen.

Update 16:26 uur

De werkzaamheden verlopen voortvarend en we verwachten dan ook tijdens de avondspits de weg al vrij te kunnen geven. De vrachtwagen is geborgen en het wegdek wordt nu schoongemaakt. Daarna volgt een asfaltreparatie. Voorlopig moet verkeer nog wel rekening houden met vertraging. Zowel op de hoofdrijbaan als de parallelrijbaan van de A12 staat file. Op de A27 is het bij knooppunt Lunetten vanuit beide richtingen ook druk. De actuele verkeersinformatie is hier op onze website te vinden.

Update 17:45 uur

Het asfalt is hersteld en de afzettingen zijn weggehaald. De weg is voor nu weer helemaal vrij. Vanavond wordt vanaf 21:00 uur het wegdek gerepareerd. Tot ongeveer 04:30 uur is dan alleen de linkerrijstrook beschikbaar. Dit was de laatste update.

De bergingswerkzaamheden op de A12 zijn in volle gang.